Blogolj!

Megvan Budapest első két Michelin-csillagos étterme

Hétfőn este hirdették ki a Michelin-kalauz Main Cities if Europe kiadványának csillagos éttermeit és azokat, amikre a továbbiakban is érdemes lesz odafigyelni. Budapest első alkalommal kapott is egy második csillagot.

A gasztrománoknak és a kezdő ínyenceknek háromfelé kellett koncentrálniuk eddig a fővárosban: a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown az, ami a legjobb Budapesten jelenleg. De őket most a Mészáros Ádám-féle Onyx körözte le, ugyanis a hely megszerezte második Michelin-csillagát. (Először még Széll Tamás szerezte a csillagot, aki most szintén elismerésben, Bib Gourmand minősítéssel lett gazdagabb a Stand25 bisztrójáért.)

Biztosan teher is bizonyos szinten a két Michelin-csillag. Eddig is sok múlt rajtunk, hiszen nagyon fiatalon vettem át a konyhát, de a csapattal mindig is célként lebegett a szemünk előtt, a két csillag. Azt, hogy ez ilyen gyorsan megtörtént, azoknak köszönhetem, akik mellettem állnak és dolgoznak

A Michelin-csillagot, azaz a gasztronómia Oscarját (innen a szakma csúcsától már csak egy csillag választja el az adott éttermet) egy kétnapos rendezvény keretén belül adták át hétfő este a Várkert Bazárban, ahol a gasztronómia krémje megjelent; száz csillagos, huszonöt háromcsillagos és - mivel Budapest volt a házigazda - a legjobb magyar séfek vettek részt az eseményen, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezett.

Kétségbevonhatatlan bizonyítéka ez annak, amit az utóbbi időben hangsúlyozunk: Magyarországon a gasztronómiai forradalom időszakát éljük. A két csillagos elismerés kimagasló teljesítmény, hiszen nincsen két csillagos étterme Csehországnak, Lengyelországnak, Horvátországnak, ahogy Norvégiának és Finnországnak sincs. Büszke vagyok a séfjeinkre, az éttermeinkre, a gasztronómiánkra (...)A következő cél a három Michelin-csillag és hogy vidéken is legyen Michelin-csillagos éttermünk

-mondta Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Ez nagy megtiszteltetés ebben a körben, pláne ha azt vesszük, hogy nemcsak a Bocuse D’Or európai döntőjét szervezték meg nálunk, hanem újra bizalmat kapott hazánk.

(kép: MTI-Kovács Tamás)

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/50378/pics/lead_800x600.jpeg
Díjak,gasztronómia,Hírek,Onyx
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-03-27 16:36:23
Örülök, de szomorú is vagyok, hogy ezt pont a Nagyhéten rendezték.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?