Blogolj!

Hagyomány, tánc és mulatság 37. alkalommal is

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében idén sem marad el az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár. Az eseményt ezúttal is a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.

Kicsikre és nagyokra, táncosokra és érdeklődőkre egyaránt számítanak a péntektől vasárnapig tartandó rendezvényen, hiszen számos programmal készülnek a szervezők.

Pénteken már a Fonó Budai Zeneházban lehet hangolódni a Halljuk a szót! elnevezésű eseménnyel, majd szombaton már a sportaréna ad helyet a Kárpát-medencei tájegységek és a magyarországi nemzetiségek táncházainak, emellett néptáncegyüttesek és művészeti szakiskolák is bemutatkoznak majd.

Természetesen nemcsak előadások lesznek, hanem a vendégek is csatlakozhatnak egy-egy előadáshoz, részt vehetnek táncokban, népi játékokban, ügyességi versenyekben és interaktív előadásokban, míg a kicsiket mese- és bábjátékok szórakoztatják.


A vasárnap esti gálakoncerten Szabó Balázs Bandája lép fel, amely erre az alkalomra népzenészekkel (Fekete Márton "Kispuma" - brácsa, Molnár Péter - bőgő, Heit Lóránt - hegedű) egészül ki. Az eseményt a Mindenki tánca - "A székelyeké" című, a táncháztalálkozóra készült nagyszabású produkció zárja, amelyben a legkiválóbb énekesek és a táncháztalálkozó fesztiválzenekara közreműködésével több száz, népviseletbe öltözött táncos a nagyközönséggel együtt idézi fel a hajdani falusi bálok hangulatát.

(borító: artnews.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/50981/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,hagyomány,tánc,táncház,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?