Blogolj!

Közeledik a háromnapos Rejtő Jenő fesztivál

Péntektől vasárnapig tart majd az a minifesztivál, ami a 75 éve elhunyt íróra emlékezik.

Rejtő Jenőt csak szeretni lehet, és a mai napig igen nagy a rajongótábora. Ennek kapcsán szerveződött a Rejtő-fesztivál is, ami mindenkinek szól, aki igazán szereti és érti „az eredeti pesti humort”.

A programsorozat központja a K11 Művészeti és Kulturális Központ lesz, de lesznek programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban is. A rendezvényen nem csupán Rejtő Jenő munkásságáról lesz szó kerekasztal-beszélgetések keretében, hanem a francia idegenlégió rejtelmeibe is bepillantást nyerhetünk egy szakember segítségével, természetesen szó ejtve Rejtő légiós mítoszáról.

Az írót meghatározó korszak zenéi élőben csendülnek majd fel Darvas Ferenc zongoraművész jóvoltából, illetve a harmincas évek magyar könnyűzenéje sem maradhat ki a repertoárból, amit gramofontörténeti előadás tesz teljessé, a harmincas évek filmjeivel együtt.

A szervezők természetesen arról sem feledkeznek meg, hogy készülőben van a Piszkos Fred közbelép című animációs film, amiről a látogatók itt több infót beszerezhetnek és nem utolsó sorban az író magánéletéről, családjáról és egyéb érdekességekről is többet megtudhatnak Thuróczy Gergely Rejtő-kutatótól.

(borító: fidelio.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51039/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,irodalom,program,Rejtő Jenő
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?