Blogolj!

Olvasni jövet-menet, erre van a POKET

De hogy mi is az a POKET? Azt szerdától bárki megtudhatja, megtapasztalhatja, ugyanis a Madách téren, az Örkény Színház előtt adták át az első POKET automatát, ami olvasásra buzdítja az embereket.

Az automatából bárki vehet magának egy okostelefon méretű zsebkönyvet, és válogathat a kortárs és klasszikus irodalom legjavából. A kezdeményezés lényege, hogy a fiatalokat is közelebb vigye a klasszikus értékekhez, egyfajta szellemi táplálékként, ötletes formában az olvasáson keresztül.

És ha már fiatalok: az ötletgazdák is a fiatalok közül kerültek ki, Osváth Gábor producer, ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós színészek már három éve megalapították a Sztalker-csoportot, amiből a POKET-projekt is kifejlődött azzal a céllal, hogy a mostani fiatalság

egy egymásra figyelő, egymás igazságát megérteni tudó generáció legyen

Az első POKET automata a fővárosi Örkény Színház előtt, a Madách téren 2018. április 11-én, az átadás napján. Az automatából okostelefon méretű zsebkönyvek, kortárs és klasszikus irodalmi művek vásárolhatók. MTI Fotó: Mohai Balázs

A kezdeményezés a könyvsorozat egyelőre öt kötettel indul útjára: Szerb Antal Utas és holdvilág, Csáth Géza Egy elmebeteg nő naplója, és Krúdy Gyula Ady Endre éjszakái, Esterházy Péter És mesélni kezdtem és Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című alkotásaival.

A tervek szerint Vecsei Grecsó Krisztián íróval nyáron körútra indul a projektet népszerűsíteni fesztiválokon és vidéki falvakban, illetve a közeljövőben a főváros forgalmasabb pontjaira is terveznek egy-egy automatát elhelyezni.

(borító: Mohai Balázs-MTI)

Címkék: Hírek, irodalom
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51112/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,irodalom
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?