Blogolj!

Többezres rockünnep lesz a szegedi Dóm téren

Április 21-én rendezik meg Szegeden, Magyarország egyik legszebb terén, a Dóm téren a Szegedrocks 2018 címmel meghirdetett zenei fesztivált, amire több száz énekest, gitárost, basszusgitárost és dobost választottak ki a rendezők korra, nemre, életkorra és zenei stílusra való megkülönböztetés nélkül.

– A rendezvény kiemelt célja a rockzene, az élőzene népszerűsítése, a hangszeres kultúra ápolása, a tehetséggondozás, a műfaj utánpótlásának támogatása és az együtt zenéléssel egy új közösség építése – mondta el Révész Zsolt, a rendezvény kommunikációs vezetője.

– Az ország számos helyéről és külföldről is már mintegy 400 zenész jelezte részvételét. Több magyarországi zeneiskola, zenekar, illetve olyanok is, akik eddig csak otthon, közösség nélkül, egyedül zenéltek, jönnek majd el. Az egész napos zenei program „leghangosabb” produkciója maga a flashmob lesz, amikor több százan játszanak el négy dalt, köztük két világslágert és két hazai ismert zeneszámot. A dalok kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy azok egyszerűen eljátszhatóak, s a viszonylag kezdő zenészkollégák által is könnyen interpretálhatóak legyenek. Blur, Billy Idol, Sun City és a Tankcsapda nótái szórakoztatják a közönséget.

Ami pedig a teljes programot illeti: a flashmob 13.30-tól 16 óráig zajlik, ekkor készülnek a televíziós felvételek. Az ezt követő koncerteken Varga János (East) és barátai warm up – Gőzerő – The Garde, Sabbath Szombat (Black Sabbath tribute), Gypo Circus és Nyers a kínálat.

A rendezvény ingyenes, így a számítások szerint a résztvevő zenészekkel és a közönséggel együtt több ezren lesznek a fesztiválon.

– Kezdeményezésünk már más települések érdeklődését is felkeltették, így a közeljövőben hasonló típusú rendezvényt bonyolíthatunk majd le Kiskőrösön és Lakitelken is, de tárgyalások kezdődtek Ópusztaszerrel és Kiskunhalassal is így a Szegedrocks2018-on bemutatkozó zenészek más helyszíneken is felléphetnek majd – tudtuk meg Révész Zsolttól.

Bátyi Zoltán

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51189/pics/lead_800x600.jpg
koncert,kultúra,Szeged,SzegedRocks,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?