Blogolj!

Tíz éve nem nevettet Antal Imre

A Szeszélyes évszakok túlélte rendszerváltozást, de már csak a videómegosztó oldalakon van velünk a kiváló humorista.

2008 április 15-én halt meg a hódmezővásárhelyi születésű nagy nevettető, Antal Imre rákban. Igazán szívből talán már két évtizede nem nevetett, hiszen szeretett édesanyja 1988-ban hunyt el. Ő azonban megszakításokkal, de visszatért a televízió képernyőjére.

Igazi tehetség volt, kezdetben zongoristaként tűnt ki, zongoratanárnője biztatása előbb Szegedre irányította, majd a sors a fővárosba, Budapestre vitte. Tanított egy fiatalembert is Antal a művészet rejtelmeire: úgy hívták a nyolcéves csemetét, hogy Presser Gábor.

Sikeres karrierje a ’60-as években tört derékba, ízületi gyulladása miatt nem járhatta a világot tovább zongoristaként. Helyesebben csupán látszólag történt ez, az 1970-es évektől egyre gyakrabban tűnt fel a televízió képernyőjén, vetélkedőket, szilveszteri műsorokat vezetett, majd az 1981-től következett a Szeszélyes évszakok, ami hatalmas népszerűséget hozott számára.

Erzsébetváros lakosa azonban egyre többet küszködött betegségeivel édesanyja halála után. Pont kórházi kezelését követően - miután új orrot kapott - nem tartottak igényt az MTV-n műsoraira 2004-ben, habár ő bízott a folytatásban. 2006-ban még utoljára visszatért a RTL Klubbon a Szeszélyessel, de végül egészségügyi állapota miatt csupán tizenöt adást ért meg az új műsor.

Címkék: Antal Imre, Hírek
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51266/pics/lead_800x600.jpg
Antal Imre,Hírek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?