Blogolj!

John Williams dallamai életre kelnek

Nem először fordul elő, hogy a zene- és filmrajongóknak egyaránt kedveznek egy nagyszabású koncerttel, de lássuk be, a legendás zeneszerző dallamaival nehéz betelni.

Ha csak annyit mondunk: Jurassic Park, Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter vagy Reszkessetek betörők, mindenki egy emberként kezd el nosztalgiázni. Ezekben a filmekben pedig nem csak az közös, hogy egytől-egyig minőségiek, hanem, hogy a kiváló zeneszerző, John Williams dallamai csendülnek fel bennük, amitől a film több lesz, mint ami.

A Budafoki Dohnányi Zenekar pedig újra összeáll egy filmzenei koncertre, amit filmrészletek és látványos táncprodukciók kísérnek majd június 10-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A zenekar már 2007-ben megrendezte első filmzene koncertjét, amivel egy új műfajt teremtett Magyarországon. A rendkívül népszerű filmzenei koncertek minden évben megtöltik a hangversenytermeket, sok esetben ráadáskoncertekre is igényt teremtve. Az Arénát 2016-ban egyszer már megtöltő John Williams Filmharmonikusok koncert minden filmzene rajongónak különleges élményt kínál, ahol a Star Wars filmzenék kapják a főszerepet.

Az este során többek között olyan népszerű filmzenék szólalnak meg, amelyek közül mindegyiket jelölték Oscar-díjra. A Csillagok Háborúja jól ismert dallamai mellett hallható lesz a legutóbbi, nyolcadik Star Wars epizód néhány zenei betétje is, melyet most először mutatnak be a közönség előtt. Elhangzik az Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjat 1983-ban meghozó E.T. – a földönkívüli, a Grammy-díjas Indiana Jones és a Jurassic Park halhatatlan zenéje, valamint egy-egy szám a Harry Potter és a Reszkessetek betörők című filmekből.

Jegyeket a koncertre itt lehet venni.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51458/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,film,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?