Blogolj!

Nem akárkik fordultak meg hétvégén a fertődi Esterházy-kastélyban

A fertődi Esterházy-kastély fénykorában nevezetes volt kulturális életéről. Ám jó tudni, hogy ma is sok világhíres művész fordul meg a kastélyhoz szervesen tartozó Marionettszínházban. Most hétvégén a szerencsések olyan örömzenét hallgathattak, amely nem sokszor adatik meg a zenerajongóknak.

Koncert a fertődi Esterházylkastély Marionettszínházában

Az egyik legrendkívülibb és valaha vélt legtehetségesebb kvartett idézte meg a múltat a fertődi Esterházy-kastélyban. A philadelphiai székhelyű Dover Quartet tagjai már igen fiatalon, a 2010-es Fischoff Verseny Nagy díj nyertesei voltak, és díjakat nyertek a Londonban rendezett Nemzetközi Versenyen, valamint első helyezettek lettek a 2013-as a Nemzetközi Vonós Négyes Versenyen Banff-ban.

 A Strad magazin ezt írta róluk:

„Már zenész társaik mellett elszárnyaltak értelmükkel, érettségükkel, hangszínek finomításával, és magával a kifinomultságukkal.”

A Dover Quartet

A Quartet tagjai a világ legjobb zenekaraiban is megszólaltatták hangszereiket, mint például a Philadelphiai Orchestra, a Tokyo-i Filharmonikusok, a Kansas városi Szinfónikusok és a BBC Koncert Zenekara között.

A csodás kamarazene nem lett volna teljes, ha nem működik közre Jose Franch-Ballester, többszörös díjnyertes klarinétművész, akiről a New York Times is csak szuperlatívuszokban írt.

Jose Franch-Ballester, többszörös díjnyertes klarinétművész

Érdemes odafigyelni a kastély programjaira, de ha egy kis időutazásban szeretnénk részt venni, akkor is érdemes ellátogatni hozzájuk.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51621/pics/lead_800x600.jpg
Dover Quartet,Esterházy-kastély,Fertőd,Jose Franch-Ballester
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?