Blogolj!

Megszületett Vilmos herceg harmadik gyereke

Az amúgy sem unalmas brit királyi család élete ebben az évben igen mozgalmas, hiszen nemrég ünnepelte II. Erzsébet a születésnapját, már javában készülnek Harry herceg májusi esküvőjére, és nem utolsó sorban Vilmos herceg immár háromszoros apuka lett.

Katalin hercegnét hétfőn kora reggel szállították a londoni St. Mary Kórházba, ahol a párnak korábban mindkét gyereke is született, és maga Vilmos is 1982-ben. A nagy eseményre már április eleje óta készültek, azóta állnak kordonok az épület előtt, az újságírók pedig ugrásra készen álltak, hátha történik valami.

Történt is, hétfő délután megszületett a pár harmadik gyereke György herceg és Charlotte hercegnő után. A baba nevét még nem lehet tudni, várhatóan a bejelentésre még pár napot várni kell, de természetesen a fogadóirodák ilyenkor sem állnak le, a legesélyesebb nevek között egyébként a Jack, Arthur és az Albert nevek vannak.

Az újszülött a trónöröklési sorban ezennel az ötödik helyen áll, Harry-t is maga mögé utasítva. II. Erzsébet után fia, Károly lesz majd az uralkodó, majd Vilmos és később György herceg, szóval van még bőven idő felkészülnie az uralkodásra.

(képek: Henry Nicholls)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51669/pics/lead_800x600.jpg
brit királyi család,Hírek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?