Blogolj!

Mezítlábas láncolvasási világrekord dőlt Brassóban

Pintér M. Lajos

Erdélyben nyomták le az indiai csúcsot. Hét óra kellett hozzá, azaz messze nem lehetetlen és megoldhatatlan továbbtornászni ezt a kulturális kunsztot.

Fotó: monitorulexpres.ro

Olajozottan működött a lánc, de szerencsére nem a szavazás, hanem a szavalás tekintetében. Pontosabban az olvasás terén, hiszen kézről kézre adták egymásnak a könyvet a brassóiak, hogy bekerüljenek a Guiness-könyvbe.

A láncolvasás világrekordja dőlt meg vasárnap Erdélyben, ahol a brassói főtéren fogtak össze az emberek, és nem is mezítlábas módon. 3321 személy olvasott fel egy-egy mondatot Zaharia Stancu Desculţ (Mezítláb) című regényéből, megmászva ezzel egy nem túl régi csúcsot – idézi az Agerpress hírügynökség hírét a Kronika.ro.

A fentebb említett korábbi rekordot Indiában állították fel 2015-ben, amikor is 3071 személy alkotta az olvasóláncot.

A brassói rendezvény egyébként 12.30-kor kezdődött, és a 3072-es rajtszámú betűbarát 19.30-kor fogta kézbe a Mezítlábat. Hét óra kellett tehát a rekordborításhoz, de azért a brassóiak még egy picit tovább gyűjtögettek, mint az egyszeri magyar kamupárt, mely tökéletesen biztosra akart menni a választásra gyúrva. 3321 lett a vége, ami szerény olvasatunkban azt jelenti, hogy nem elfoglalhatatlan a Guiness-csúcs, „csupán” nyolc órán keresztül kell tűzben tartani az emberi könyvmolyokat.

Például egy hódmezővásárhelyi olvasókörben?

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51678/pics/lead_800x600.jpg
Brassó,Guiness-rekord,könyv,olvasás,világrekord
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?