Blogolj!

Munkácsy-kiállítás nyílt az Ermitázsban

Siralomház

A szentpétervári Ermitázs a világ egyik legjelentősebb kiállítóhelyszíne, ahol most Munkácsy Mihály képei lesznek láthatók.

Sőt, nem is akárhol, a cári palota egyik kiemelt dísztermében kap helyet a festő számos munkája, többek között a élet- és tájképei. Ezek közül húsz kép kerül bemutatásra a Magyar Nemzeti Galéria jóvoltából és további húsz a Munkácsy-gyűjtő Pákh Imre gyűjteményéből.

Természtesen a jelentős darabokat is kiállítják, mint például a Rőzsehordó nő, a Krisztus-trilógia vagy a Siralomház című alkotásokat.

Nem véletlen ez a választás, ugyanis Munkácsy a világ számos helyén ismert; alkotásai olyan közgyűjtemények részét képezik, mint a párizsi Musée d`Orsay, a moszkvai Puskin Múzeum, a New York-i Metropolitan Museum of Art, a seattle-i Frye Art Museum, a Detroit Institute of Arts vagy a Philadelphia Museum of Art. Oroszországban pedig különösen népszerű, ugyanis realista festészete könnyen párhuzamba állítható az orosz realistákkal.

Rőzsehordó nőA július 29-ig látogatható gyűjteményes Munkácsy-kiállítás kurátorai Mihail Anyikin (Ermitázs), Gergely Mariann és Plesznivy Edit (MNG).

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51660/pics/lead_800x600.jpg
festmény,Hírek,kiállítás,Munkácsy Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?