Blogolj!

Négyszáz zenész varázsolt rockfesztivált a szegedi Dóm térre

Hazánkban még soha nem látott rockünneppel kápráztatta el elmúlt szombaton a szegedi Dóm térre kilátogató ezreket az a mintegy 400 zenész, aki különleges flashmobbal teremtett fantasztikus hangulatot a város jelképeként ismert dóm előtt.

Sok minden megért már a szegedi Dóm tér, ami nem csupán Fogadalmi templomáról, hanem szabadtéri játékáról is elhíresült már egész Európában. Ám olyan rockünnepre még soha nem volt példa, amilyet a Szeged Rocks rendezett, az ország minden pontjáról a Tisza partjára csalogatott zenészekkel. Már reggel fél 8-tól (össze)hangolt a mintegy 400 zenész, közük 120 szólógitáros, 65 dobos. Majd délután kezdésként a Tankcsapda Ez az a ház című slágerét játszották el, amit a Sun Citytől a Nem izgatott című dal követett. A flashmob további részeként Billy Idol White Weddingjét és a Blur együttes Song 2-ját játszották el. A több ezer zenerajongó aztán késő estig „rockoskodhatott”, ugyanis koncertek zárták a napot.

– Minden várakozásunkat felülmúlt ez a rockünnep. Nem csak azért, mert ilyen sok zenész fogadta el a meghívásunkat, hanem azért is, mert olyan fantasztikus hangulatot teremtettek, amilyenre legmerészebb álmunkban sem gondolhattunk –

összegezte tapasztalatait a rendezvény egyik főszervezője, Révész Zsolt.

Mint elmondta: a sikeren felbuzdulva úgy tervezik, ezentúl évente kétszer is rendeznek ilyen zeneparádét. Az egyik egy nyári zenésztalálkozó lenne, ahol közös zenéléssel, majd ezt lezáró flashmobbal kovácsolnák csapattá a magyar rockereket. A másik pedig minden évben a szegedi Dóm térre térne vissza, aminél ideálisabb helyet nem is találhatnának egy ilyen rockfesztiválra.

– A jövőben már Hungarockum néven szeretnénk egy olyan brandet felépíteni, ami megítélésünk szerint nagy lökést adhatna a hazai zenei életnek. A közös zenélésre, barátkozásra, tapasztalatcserére, az egymástól való tanulásra ugyanis nagyon nagy az igény, mint ahogy a közönség is örömmel fogadja az ilyen rendezvényeket. Ez kiderül az első flashmobon, amit remélhetőleg még sok követ. Már szeptemberben elkezdjük a 2019-es év előkészületeit

– mondta el Révész Zsolt.

Bátyi Zoltán

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51708/pics/lead_800x600.jpg
fesztivál,rock,rocklegendák,Szeged,SzegedRocks,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?