Blogolj!

Táncos lábak és zenei különlegességek lepik el a Várkert Bazárt

Május 23. és 27. között a táncé, a hagyományoké és a népzenéé lesz a főszerep a Várkert Bazárban. A Budapest Folk Fest egyik kiemelt helyszíne lesz az impozáns Duna-parti épület a Fonó Budai Zeneház mellett.

A rendezvény hagyományosan a Fonó Szerda táncház különkiadásával indul május 23-án, énekesekkel és táncosokkal, akik a mezőségi hagyományokat hozzák el a közönségnek, amit a hajnalig tartó táncház követ majd.

Május 24-én a Várkert Bazár Öntőház Udvara lesz a főszereplő, ahol a Covinus Közgáz Néptáncegyüttes lép fel, bemutatva a Kárpát-medence tánchagyományait, majd egy igazi „görög blues” különlegesség is helyet kap a színpadon a török Cigdem Aslan személyében. Az Isztambulban született kurd származású, jelenleg Londonban élő énekesnő a rebetiko egyik legjobb kortárs előadója. Késő esti koncerten lép fel a Góbé, amely együtt zenél a Muzsikás együttes prímásával, a napot pedig a Folkkocsma zárja a Borteraszon.

Május 25-e a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttesé. A 2014-es Fölszállott a Páva tehetségkutatón is sikeres csoport Eszencia című műsorában Erdély nagy tánchagyománnyal rendelkező településeinek és táncos egyéniségeinek motívumaiból építkezik. Ezen a napon kiemelt külföldi vendég a francia Sergent Garcia lesz, aki a kolumbiai cumbiából, a Puerto Ricó-i bombából, a jamaikai reggae-ből és a sokszínű kubai zenei hagyományból merít, amit kortárs zenével kombinál.

Május 26-án egy izgalmas tánc- és látványszínházzal készülnek a szervezők, pontosabban a Fitos Dezső Társulat, akik a Kárpát-medence tánckultúrájára alapozzák előadásukat. Ezt követi késő este Lajkó Félix és a lengyel VOLOSI koncertje, a Folkkocsmában pedig Bazseva zenél majd.

Május 27-én családi programok lesznek terítéken: délután a BaHorKa Társulat improvizációs folklórszínháza, Szalóki Ági gyerekkoncertje, az Újbudai Babszem Táncegyüttes előadása és a Gatyamadzag zenekar koncertje és táncháza tölti be a Várkert Öntőház Udvarát.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51863/pics/lead_800x600.jpg
Budapest Folk Fest,Eseménynaptár,fesztivál,néptánc,népzene,tánc,táncház,Várkert Bazár,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?