Blogolj!

Féken tartják a turistahadat Velencében

Dorogi László

Az olasz város több pontján sorompókat állítottak fel, hogy megpróbálják ellenőrzés alatt tartani a május elsejéig tartó hosszú hétvégén várható turistaáradatot.

Fotó: The Local Italy

Elsősorban Velence nevezetes pontjain várható hatalmas tömeg, ezért például a Szent Már térnél, a Rialto hídnál, vagy a Calatrava hídnál is állítottak fel turistafelfogó pontokat. A sorompókat szombaton vetették be először és egyelőre csak május elsejéig használják őket, ez az első alkalom Velencében, hogy ilyen módszerekkel igyekeznek megakadályozni a turistahad elszabadulását.

Túl nagy látogatottság esetén a várost a szárazfölddel összekötő Ponta della Libertán korlátozni fogják a forgalmat, a Szent Márk térre vezető fő útvonalról pedig a Lista di Spangnáról másfelé terelik a látogatókat, de azt a helyi rendőrök megítélésére bízzák, hogy erre mekkora tömegnél van szükség - a taxik és tömegközlekedési eszközök viszont zavartalnul közlekedhetnek.

Egyes adatok szerint naponta akár százezer látogató is megfordul Velencében, ám vannak olyan időszakok, amikor még ennél is több. Éppen ezért évek óta vitatéma az olasz városban, hogyan lehetne szabályozni a turisták áradatát.

Címkék: turizmus, Velence
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51883/pics/lead_800x600.jpg
turizmus,Velence
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?