Blogolj!

Helló hatvanas évek, helló Szentendre!

Izgalmas időutazással egybekötött majálissal várnak mindenkit Szentendrén a Skanzen Majálison. Aki nosztalgiázni akar, vagy meg szeretné tapasztalni kicsit, milyen is volt a hatvanas évek, esetleg csak kikapcsolódásra vágyik, annak a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a helye április 30-án és május elsején.

Az idősebbek biztos emlékeznek a május elsejei felvonulásokra, a Kádár-korszak meghatározó időszakára. A Skanzen Majális ezt az időszakot idézi fel, amit a Hé’67! A világ, amelyben a Múzeum született című kiállítás ihletett.

A korabeli sminkektől, frizuráktól kezdve a nőideál változásán át egészen a divatig mindent meg lehet tudni (ha már úgyis divat a retró), amiben művészettörténészek és divattervezők „navigálják” el majd az érdeklődőket.

Persze a zene sem maradhat ki: a hatvanas évek világát hozza el hangzásában a The Qualitons zenekar, Németh Juci és Tolcsvay László is. Emellett szakmai beszélgetések, filmvetítések, filmhíradók és filmesztéták is segítenek abban, hogy teljesebb legyen a színes-szagos időutazás.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/51896/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,majális,Skanzen
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?