Blogolj!

Kulka János visszavonul

Legalábbis ami a színházat illeti. A színésznek két évvel ezelőtt áprilisban volt stroke-ja, amiből még mindig nem gyógyult fel teljesen.

A 2016-os betegsége után Kulka nagyon jó ütemben javult, bár a folyamat elég kemény volt: újra meg kellett tanulnia járni, beszélni. Ebből következik az, hogy még a mai napig sem száz százalékos a teljesítménye, rendszeresen jár még mindig gyógytornászhoz és logopédushoz, ami megnehezíti, lelassítja a színházi munkáját.

Ezek után érthető, hogy bár a Katona József Színházzal szerződésben áll jelenleg, nem akarja meghosszabbítani azt. Ezt egyik színészkollégája árulta el a Borsnak:

az okokat szerintem nem kell keresni, János világéletében maximalista volt magával és a környezetével szemben is. A próbákon száztíz százalékon teljesített, a színpad számára szentély, ahova kizárólag összeszedetten, átszellemülten szabad belépni. A betegsége pont abban akadályozza, amire törekedett művészileg, nevezetesen, hogy a lehető legtökéletesebb alakítást nyújtsa. Mi, kollégái tudjuk, hogy János erős, mint egy szikla, és sosem adja fel. A visszavonulása talán annak a következménye, hogy akkor lesz hajlandó megint előbújni az önkéntes száműzetésből, amikor képes lesz a régi, magától elvárt színvonalat produkálni. Mi ennek drukkolunk. A hazai színjátszásnak szüksége van egy ilyen kvalitású művészre, mint ő.

Kulka János 2013 óta tagja a Katonának, de ha ez a korszak véget is ér, filmvásznon még valószínűleg látni fogjuk a jövőben is (tavaly például az X című magyar filmet forgatta).

(borító: szinhaz.org)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/52031/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Kulka János,színház
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?