Blogolj!

Saját étlappal és családi piknikkel jön az ELEVEN Tavasz

Piknikezni várják a családokat a pénteken kezdődő ELEVEN Tavasz fesztiválra. A Bartók Béla úton a gyerekprogramok, a koncertek és az ételkülönlegességek mellett kiállítások és pop-up vásárok is lesznek.

Huszonöt népszerű helyszínen csaknem száz program lepi el három napig a Bartók Béla Boulevard-t. Idén a közösségi és családi programok kapják a főszerepet, de aki egy művészetre, zenére vagy csupán egy kellemes tavaszi kikapcsolódásra vágyik, az is megtalálja a kedvenc programját a Bartók Béla úton.

Évről évre egyre izgalmasabb programokkal töltjük meg tavasszal és ősszel is a Bartók Béla Boulevard-t. Szeretnénk, ha ez a pezsgés átragadna az év többi napjára is, hiszen korábban is gazdag kulturális élet jellemezte ezt a helyet

– mondta Faur Zsófi, az ELEVEN Tavaszt szervező Kulturális Tizenegy Egyesület vezetője.

Hozzátette, egyre több lokálpatrióta civil és vállalkozó érzi úgy, hogy közösen tegyen e városrész jobbá tételéért, akár csak egy utcai virágágyás folyamatos rendben tartásával is.

A közösségi programok mellett most sem hiányozhatnak a design pop-up vásárok a galériákkal teletűzdelt utcából. Ugyanakkor egyedi, egészséges és streetfood ételeket is lehet kóstolni a hétvégén a Bartókon. Az ELEVEN Tavasz saját étlapján például egy szöcskéből készült desszert is szerepel, amit a finn nagykövetség pop-up éttermében lehet kipróbálni sok más finomság mellett. 

Április óta javában szépülnek a Bartók belső házudvarai, az ELEVEN Tavasz idején főleg kisgyerekeket, de felnőtteket is várnak a hangulatos főutca szebbé tételéhez. Az ültetések mellett játékos módon lehet közeli barátságba is kerülni a különböző növényekkel.

Igazi művészutcává is változik a Bartók Boulevard. A kávézók, éttermek és galériák teraszait fiatal alkotók, rajz- és festőművészek lepik el szombaton. Az elkészült alkotásokat a lerajzolt helyszínek állítják ki. De a Fiókban is lehet majd az utcát színezni, a Tranzitban pedig rajzolni tanulni.

A Bartók Béla út régi képeivel a múlt érdekes történeteit lehet megismerni több galériában is. A házakat, lakásokat, családokat ábrázoló megsárgult fotók mellé színes történeteket is várnak a szervezők. De akinek csak egy kedves sztorija van, azt is magával hozhatja: a Bartók 33-ban régi fonók hangulatát idézik meg.

Szombaton a családok vehetik birtokba a Gárdonyi teret: egész nap gyerek-, sport- és ügyességi programok népesítik be a zöld teret és készül egy különleges májusi fonalfa is. De a szülőknek sem kell unatkozniuk, koncertek is lesznek a téren, a környező kávézók teraszain, de még a galériákban is. Aki mégis máshol keresne játékos programot, az a Pagonyban Boribon-koncertet, a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál pedig macikészítést talál és sok-sok társasjátékot. De az utcán is lehet majd társasozni az egész Bartókon.

A tavaszi fesztivál ősszel folytatódik, szeptember közepén Mexikót látja vendégül a Bartók Béla Boulevard rengeteg kulturális és gasztronómiai programmal. 

Az ELEVEN Tavasz összes programja itt található.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/52399/pics/lead_800x600.jpg
Eleven Tavasz,Eseménynaptár,kiállítás,kultúra,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?