Blogolj!

Magyar séf a Bocuse d’Or európai döntőjének zsűrielnöke

A Rómában tartott keddi sajtótájékoztatón jelentették be azt a nem mindennapi hírt, hogy Széll Tamás séf fogja vezetni a júniusban megrendezésre kerülő Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijét. A megmérettetésre Torinóban kerül sor. 

A magyar séf vezette zsűri 14 nagynevű séfből áll, akik között olyan nevekek szerepelnek, mint a francia Jerome Bocuse, a verseny alapítójának fia, a Bocuse d' Or jelenlegi elnöke, az olasz Enrico Crippa, a 2018-as verseny európai döntőjének elnöke, valamint az olasz sztárséf, Carlo Cracco tiszteletbeli elnök. 

Széll Tamásra azután esett a választás, hogy a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd ezt követően a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyig főzte magát. 

A magyar séfen kívül még az is érdekességnek számít a verseny történetében, hogy ez lesz az első alkalom, amikor a Bocuse d'Or szakácsversenyt Olaszországban tartják. Torinó városában június 10. és 12. között húsz európai szakács méri össze erejét.

Pohner Ádám

Magyarországot a 25 éves Pohner Ádám képviseli, aki a bemutatott program szerint június 11-én versenyez. 

A Bocuse d'Or szakácsverseny 15. alkalommal megrendezendő európai döntője az évszázad séfjének tartott, 2018 elején elhunyt Paul Bocuse és az olasz gasztronómiai hagyomány megújítójaként ismert, 2017 végén elhunyt Gualtiero Marchesi emléke előtt tiszteleg. 

(Borító: mediaklikk.hu, Fotó: borsmenta.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/52652/pics/lead_800x600.jpg
Bocuse d'Or,Hírek,Pohner Ádám,Széll Tamás,verseny
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?