Blogolj!

Russell Crowe beveszi a római Colosseumot

Júniusban levetítik Ridley Scott 5 Oscar-díjas filmjét, a Gladiátort a római Colosseumban. A dolog apropója pedig igazán nemes, ugyanis egy jótékonysági bemutató lesz a gyermekbénulás felszámolására, emellett pedig az ókori amfiteátrumban egy mozgássérültek számára készülő lift finanszírozására is gyűjtenek majd adományokat.

Rossella Rea, a Colosseum régészeti helyszínének tudományos igazgatójának a beszámolójából kiderül, hogy nagyon örülnek a kezdeményezésnek, hiszen a film igazán jól illik a helyszínhez. 

A június 6-i vetítéshez egy óriási kivetítővásznat állítanak majd fel, és ha még nem lenne így is éppen elég különleges az alkalom még élő zenekar és énekkar játssza majd a filmzenét.

A különleges vetítésre 350 vendég válthat jegyet, aminek meg is kell majd fizetniük az árát, ugyanis 1500 és 3000 euró (476 ezer és 951 ezer forint) közötti összegért lehet bejutni. Persze azért ehhez az összeghez dukál majd egy különleges éjszakai túra is a Colosseumban és egy Michelin-csillagos olasz séf is a közönség szolgálatára lesz.

Nagy valószínűséggel a film főszerepét alakító Russell Crowe lesz az este sztárvendége:

Azt mondta, hogy el akar jönni és 99 százalék, hogy itt is lesz

– nyilatkozta az eseményt szervező Marco Patrignani. Rea emlékeztetett arra, hogy a Gladiátor bemutatása hatalmasat ugrott a Colosseum látogatottsága, ugyanis 2000-ben még 2,5 millió látogatója volt, a jelenlegi éves átlag pedig már 7 millió

A filmet még két alkalommal a Circus Maximusban is levetítik, a június 8-i és 9-i alkalomra jóval alacsonyabb árú, 50-250 eurós (16 ezer-80 ezer forintos) jegyeket lehet venni.

(Borító: live-thedailyvoice.time.ly)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/52697/pics/lead_800x600.jpg
film,Hírek,Róma,Russell Crowe
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?