3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Szellemi sokszínűség

Fókuszban az ember, az egyén és a környezet. Elcsépeltnek tűnik? Lehet, de nem akkor, ha sikerül olyan alkotókat összegyűjteni, akik e három téma mentén különleges dolgokat hoznak létre, mutatnak meg önmagukból. Ami róluk szól, rólunk szól.

A KOGART Kortárs Művészeti Gyűjtemény tárlata a napokban nyílt a Várkert Bazárban, mely három fő téma: az ember-egyén-környezet háromszögében mutatja be azt, hogy kortárs művészeink miképp is látják világunkat, minket.

Mert mit jelent az egyén, milyen környezetben látjuk magunkat? Ezerféleképpen, amit ezerféleképp lehet elmondani egy-egy alkotás segítségével, legyen az plasztika, absztrakt festmény, vagy egy szobor. A KOGART gyűjteménye pedig ezt a sokszínűséget, a szellem és az alkotás árnyalt képét hozza el nekünk, ahol nemcsak a szabad alkotói tobzódást tapasztaljuk meg, hanem kicsit magunkra is ismerünk. Mert minden képben, minden szoborban ott vagyunk, így személyesebbé alakítva a tárlatot.

A KOGART 2007 óta működő alapítvány, amelynek elsődleges célja, hogy a kortárs magyar képzőművészetet támogassa, de rendszeres karitatív tevékenységet is végez. Ez most sincs másképp, az oktatás, a fiatalabb generációk edukálása mellett is elkötelezett, és az elkövetkező években erre a misszióra az eddigieknél is jobban szeretne koncentrálni.

Az elkötelezettséget jól tükrözi az a kezdeményezés, amely 2018 tavaszán az Alapítvány és a budapesti Eötvös József Gimnázium együttműködésében indult: az együttműködés célja, hogy egy új típusú és példamutató, interaktívan, tehát a diákok aktív közreműködésében kialakított művészeti oktatás keretein belül a tanulók már fiatal korban megismerjék és az alapítvány  tevékenységének személyes megtapasztalásán keresztül megszeressék a kortárs és klasszikus művészetet.

A jó érzékkel megrendezett tárlat így pedig nemcsak felkelti a fiatalok érdeklődését, hanem megteremti a lehetőséget, hogy részesükké is váljanak a jelenlegi hazai művészeti életnek. Így pedig az ember-egyén-környezet témája egy újabb jelentést is kap.

A tárlat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány, és a Várkert Bazár közös szervezésében jött létre, és 2018. augusztus 26-ig látogatható.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/52962/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,festmény,kiállítás,szobor,Várkert Bazár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?