Blogolj!

Kézzel fogható alkotói élmény

A számtalan izgalmas állandó és időszaki kiállítás mellett könnyen szem elől téveszthetjük a kis rejtett dolgokat a Várkert Bazárban. És most nem a kellemes sétákra gondolok a parkban, vagy a gyönyörű kilátásra, hanem egy olyan apró kis helyiségre, ahova lehet, hogy nem tér be tudatosan az ember.

Mert a Várkert Bazárnak van egy olyan helyisége a sok tárlat mellett, ahova az ember belép, egy művész életébe is belép. Csernus Tibor festőművész alkotótermében, vagy jobban mondva világában minden megváltozik. És ez lehet, hogy most kissé túlzásnak tűnik, de nem az:

a művész műhelyének, ahol „a varázslat született” minden egyes pontja hű másolata eredeti párizsi műtermének.

A párizsi Bateau-Lavoir művészház első emeletén berendezett műterem budapesti megfelelőjében a festékfolttól az ecseteken át, az elnyomott cigicsikkektől a megsárgult könyvekig és Csernus utolsó, befejezetlen képéig mindent megtalálunk. Szó szerint mindent, hiszen hogyan is lehetne a legjobban megismerni egy alkotótevékenységet, egy alkotóembert, ha nem a saját környezetében?

A Várkert Bazár pedig ezt az egyedülálló helyzetet adja meg nekünk, egy állandó kiállítás, pontosabban egy állandó élmény keretében, ahol színes-szagos tapasztalatot kapunk abból, hogy miképp is dolgozott, élt Csernus Tibor, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar festőművésze.

A kiállítás hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között tekinthető meg a Testőrpalotában.

 

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/53346/pics/lead_800x600.jpg
Csernus Tibor,kiállítás,Várkert Bazár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?