Blogolj!

Szentendre, mindannyiunk kertje

Mert a kert biztonságot, szabadságot, békét és kikapcsolódást nyújt. Egy titkos kertbe menekülünk a világtól, viszont magát a világot is jelenti. És még mennyi minden mást is. Az Art Capital idei etapjának hívószava a kert, vagyis számtalan hazai és külföldi művész mutatja meg, hogy a kreativitás határtalan.

Ahány ember, annyi értelmezés. És ettől olyan izgalmas az

Art Capital, ami évről évre bizonyítja egy festői helyen, hogy az ihlet és a tehetség ötvözése rendkívül színes és érdekes dolgokat képes létrehozni.

Azt Art Capital idén arra tesz kísérletet, hogy megmutassa, hogy ehhez a kerthez hogyan viszonyulnak az alkotók, hiszen a kert sokat elmond arról, hogy tervezői, művelői hogyan viszonyulnak a világmindenséghez. Így találkozhatunk egy kis udvarban Berszán Zsolt erdélyi képzőművész sajátos, az ember-természet nem épp kiegyensúlyozott kapcsolatának lenyomatával, ahol a szerves és szervetlen szó szerint egybeolvad, vagy a szomszédban a világhírű művész, Yoko Ono installációjába és fotóiba botlunk, a macskaköves utcákat róva pedig egy lebontásra ítélt falat dob fel Slow sreet art munkája. 

De ez csak pár név és pár "saját kert", hiszen az Art Capital idén is rengeteg tárlattal, pontosabban 24 kiállítással, 52 egyéb programmal és 136 művész közreműködésével jelentkezik június 9 és 24 között.

A sokszor meghökkentő, elgondolkodtató, helyenként nyomasztó, vagy egyszerűen csak izgalmasan provokatív munkák mellett ne feledkezzünk meg az olyan rendhagyó filmvetítésekről sem, amelyeket a Duna-parton kialakított "pihenő placcon" lehet nézni, hogy nagyszerű alkalom nyílik arra, hogy olyan helyről láthatjuk be Szentendrét, ahonnan alapesetben nem lehetne (ezt Mártai Erik ötméteres magaslesének köszönhetjük), vagy hogy részesei lehetünk egy-egy alkotó performanszának.

Az Art Capital művészeti fesztivál több, mint tárlatok sorozata. Itt Szentendre és az alkotások, az ember és a művészet bensőséges összhangja alakul ki, köszönhetően a gondos szervezésnek.

Ennek eredményeképp pedig itt tényleg mindenki meg tudja találni a saját kis "kertjét".

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/53887/pics/lead_800x600.jpg
Art Capital,Eseménynaptár,festmény,fesztivál,film,kiállítás,Szentendre,szobrászat,Yoko Ono
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?