Blogolj!

Magyarország bejutott a Bocuse d’Or világdöntőjébe

Az európai döntőt ugyan Norvégia nyerte, azonban a Magyarországot képviselő Pohner Ádám és csapata is bejutott a 2019-es lyoni világdöntőbe.

Az észak-európai országok uralták a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét Torinóban, ugyanis Norvégia végzett az első, Svédország a második, Dánia pedig a harmadik helyen, de ami számunkra a legfontosabb az az, hogy 

a Magyarország színeiben versenyző Pohner Ádám és csapata a 8. helyen végzett, így továbbjutottak a 2019-es lyoni világdöntőbe.

A világ legrangosabb gasztronómiai megmérettetésének a kontinensdöntőjére Európa tíz-tíz országából egy-egy szakács érkezett, hogy két nap alatt összemérje a tudását. Közülük végül tízen jutottak tovább a 2019-es lyoni világdöntőbe: a három dobogós és hazánk mellett Finnország, Franciaország, Belgium, Izland, Nagy-Britannia és Olaszország csapata. A finn és a francia csapat pedig még különdíjban is részesült.

Szép volt fiúk! Nyolcadik hely, atombiztos továbbjutás! #bocusedorhungary #teamhungary🇭🇺 #bocusedor #pohneradam

Bocuse d'Or Hungary (@bocusedorhungary) által megosztott bejegyzés,

A Magyarországot képviselő Pohner Ádám az első napon, hétfőn versenyezhetett; munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke segítette.

Pohner Ádám a hétfői versenynap után a csapat teljesítményét értékelve elmondta:

jól ment minden, mindent meg tudtunk csinálni úgy, ahogyan szerettük volna. Bent a boxban maximálisan tudtunk koncentrálni, semmi nem zavart meg bennünket. Volt néhány dolog az előző napi piacon, amivel másképp számoltunk, de csak apróságok, ezeket is tudtuk kezelni. Minden olyan lett, ahogy terveztük.

A több mint ötórás megmérettetésen a résztvevőknek a gasztronómiai hagyományáról elhíresült Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kellett használniuk, így például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet is. 

A magyar csapat hústálja #bocusedorhungary #bocusedor #teamhungary🇭🇺 #pohneradam

Bocuse d'Or Hungary (@bocusedorhungary) által megosztott bejegyzés,

Szerencsére a magyar csapatot egy szép számú, mintegy hatvan-hetven főből álló szurkolócsapat is buzdította Torinóban.

Mint ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk a zsűrit idén Széll Tamás vezette, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban a Bocuse d'Or európai győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg.

(Borító: facebook.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/54029/pics/lead_800x600.jpg
Bocuse d'Or,gasztronómia,Hírek,Pohner Ádám,Széll Tamás,verseny
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?