Blogolj!

Egy csodás éjszaka a Várkert Bazárban

A Múzeumok Éjszakája mindig izgalmas kulturális programokkal lát el mindenkit, de a Várkert Bazár külön ínyencségekkel csábít.

Érdemes bevésni a naptárba június 23-át, ugyanis a Várkert nyitva hagyja kapuit az éjjeli baglyok számára is.

A Déli Paloták az Új világ született című kiállítást rejtik, azaz a boldog békeidőktől a háborús lelkesedésen át a keserű kiábrándulásig vezetik el a látogatókat. A tárlat egyedülálló vizuális megoldásokkal hozza közelebb a háború borzalmait a mai kor embere számára: a mindent elemésztő, totális pusztítás egy gőzölgő fekete mocsár képében jelenik meg, míg a brutális mészárlást egy vágóhíd jelképezi. A látogatók bejárhatnak egy lövészárkot, és szembesülhetnek a propaganda tömegeket megmozgató hatásával is.

Az idegenvezetések extra élményt nyújtanak, és jobban megismerheted Sisi életét, vagy akár Ybl Miklós építészlegendát.

Szellemi sokszínűség

Fókuszban az ember, az egyén és a környezet. Elcsépeltnek tűnik? Lehet, de nem akkor, ha sikerül olyan alkotókat összegyűjteni, akik e három téma mentén különleges dolgokat hoznak létre, mutatnak meg önmagukból. Ami róluk szól, rólunk szól.

A Budai vár egyik kis zugába is érdemes ellátogatni, ugyanis a Mikve Galéria a generációs szemléletű, tehát a fiatalabb alkotói nemzedékre összpontosító csoportos válogatást mutat be a V4 ART CONNECTS című tárlat keretein belül.

A Testőrpalotában pedig Csernus Tibor műtermébe, a KOGART egyedülálló kiállításába nyerhetsz bepillantást, emellett pedig természetesen a kicsikre is gondoltak a szervezők.

Kézzel fogható alkotói élmény

A számtalan izgalmas állandó és időszaki kiállítás mellett könnyen szem elől téveszthetjük a kis rejtett dolgokat a Várkert Bazárban. És most nem a kellemes sétákra gondolok a parkban, vagy a gyönyörű kilátásra, hanem egy olyan apró kis helyiségre, ahova lehet, hogy nem tér be tudatosan az ember.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/54447/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,kiállítás,Múzeumok éjszakája,Várkert Bazár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?