3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Meghalt Huszár László

Dorogi László

A színművész és pedagógus néhány nappal ezelőtt, 80 évesen hunyt el - számolt be a Színház.hu.

Fotó: szinhaz.hu

Huszár László 1962-ben Várkonyi Zoltán és Szinetár Miklós tanítványaként végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd 1966-tól kezdődően megfordult a debreceni Csokonai Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a Radnóti Színpad, a Vígszínház, a Thália Színház, a Nemzeti Színház és a Pesti Magyar Színház társulatában is. Utolsó bemutatója 2007-ben volt. Több tévésorozatban is játszott, többek között a Kisvárosban és a Szomszédokban is.

"Talán még mindig kint van a próbatáblán a figyelmeztető, hogy aki csak teheti, keresse fel Laci bácsit a 80. születésnapján, szombaton, június 9-én. Akinek dolga van, az legalább hívja fel, vagy írjon rá a facebook-on, mert a nyolcvanéves színész nem csak figyelőként volt jelen a közösségi oldalon, hanem aktívan beszélgetett egykori tanítványaival, színészkollégáival.

A coverján sok fiatal állja körül. A felelőtlen szemlélő azt hihetné, hogy a családja, unokái esetleg dédunokái, ám balra határozottan Hűbér Tünde áll, tehát az egyívású srácok nyilván az osztálya.

Azok, akiket színházra tanított és szeretett. Ebben utolérhetetlen volt. Huszár Lászlónál szeretetre méltóbb, kedvesebb színész kevés akadt a pályán. Ennyi jóság – igazság szerint – ellenjavallt a színházi szakmában. Hiszen hogyan védekezzen az ember, ha megértő, ha elfogadó, ha beleegyező, ha megbocsátó. Huszár László a szívére vett mindent, és minden oda is ment.

Ezért a sok jóságért és szeretetért a tanítványok és a kollégák lehettek hálásak, a szakma, a pálya nem viszonozta eléggé. Sok színpadi és sok filmszerep, sok emlék marad utána de leginkább a kollégáknak és a tanítványoknak hiányzik majd. A segítőkészsége, a biztonságot adó figyelme és a megbocsátó szeretete. Most elment, de tudjuk, hogy a színészi pálya tartozik Huszár Lászlónak. Ő persze tudja ezt, de csak legyint. Nem ez volt a fontos, hanem a bizalom. Amíg az van, van remény is. Most akkor egy kicsit nincs"

- írta a Színház.hu-n Sándor Erzsi.

Huszár László temetésére július 12-én 14 órától kerül sor az Óbudai temetőben.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/54555/pics/lead_800x600.jpg
Huszár László,Nemzeti Színház,színház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?