Blogolj!

Meghalt Vinnie Paul, a Pantera alapító dobosa

54 éves korában elhunyt Vinnie Paul, teljes nevén Vincent Paul Abbot, a Pantera és a Hellyeah metálzenekarok egyik alapító tagja. A zenész halálhírét a Pantera hivatalos Facebook-oldalán jelentették be.

A Rolling Stone magazin tudósítása szerint Vinnie Pault péntek éjjel találták holtan Las Vegasban, halálának oka még nem ismert.

Az 1964-ben született Paul a ’80-as évek elején kezdett zenélni, majd 1981-ben testvérével, Darrell Lance Abott-tal, vagy ahogy a metálrajongók ismerik Dimebag Darrell-lel, továbbá Terry Glaze énekessel és Tommy D. Bradford basszusgitárossal közösen megalapította a Panterát. Ekkor még nem Phil Anselmo volt a frontember, ugyanis ő csak 1987-ben csatlakozott a csapathoz, az 1990-es Cowboys From Hell albumot már együtt vették fel, ami meg is hozta a banda számára a világsikert. 

Vinnie Paul egészségügyi okok miatt 2001-től már nem játszott a Panterában , majd a zenekar 2013-ban hivatalosan is feloszlott, amihez állítólag az Abbott-fivérek és Anselmo közötti súlyos viták vezettek.

A Pantera feloszlása után, az Abbott-testvérek megalapították a Damageplan nevű zenekart, ami csak egyetlen album erejéig tartott, amit 2004-ben adtak ki. A bandának egy elég megrázó esemény vetett véget, ugyanis Dimebag Darrellt az albumbemutató turné ohiói állomásán, 2004. december 8-án agyonlőtték a színpadon

Végül Vinnie két évvel bátyja halála után, 2006-ban Chad Gray-jel, Greg Tribbettel, Tom Maxwellel és Bob Zillával együtt megalapította a Hellyeah nevű ún. heavy metal supergroupot, ahol egészen haláláig dobolt.

(Borító: rollingstone.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/54609/pics/lead_800x600.jpg
Gyász,Pantera,Vinnie Paul,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?