Blogolj!

Újra vár a Várkert vászna

A nyári kertmozik hangulata, a tetőteraszos vetítések már megszokottak, de nem szabad kihagyni a felsorolásból a Várkert moziját sem. Ez a hét sem marad minőségi magyar film nélkül.

A vetítéssorozat következő tagja pedig Mészáros Márta legutóbbi filmje, az Aurora Borealis-Északi fény, Törőcsik Mari megrendítő játékával.

Súlyos sebeket rejt a múlt - Aurora Borealis-Északi fény

Mindig nagy esemény a filmes világban, ha Mészáros Márta filmet készít. Ő az a rendező, aki még az igazán nagybetűs alkotók egyike. Nyolcvanon túl is aktív, legutóbbi filmje, az Aurora Borealis-Északi fény pedig tökéletesen beleillik eddigi életművébe. Ez amennyire előny, annyira lett hátrány is.

A Várkert Bazár pedig most szerdán is megtartja azon jó szokását, hogy a film készítőit vendégül látja a vetítés előtt egy izgalmas beszélgetésre.

Az Aurora Borealis - Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

Kapunyitás: 19:00. Beszélgetés az alkotókkal 20 órától

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/54781/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,film,program,Várkert Bazár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?