3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Bálint gazda kapja idén Magyar Szabadságért díjat

Bálint György kertészmérnök, vagy ahogy az egész ország ismeri, "Bálint gazda" kapja idén a Magyar Szabadság Napja Alapítvány által létrehozott elismerést, melyet szombaton adnak át Gödöllőn.

A Magyar Szabadságért-díjat Bálint György életútja és értékmegőrző tevékenysége elismeréséül veheti át - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t. 

Bálint György 1919-ben Gyöngyösön született, gazdálkodó hagyományokkal rendelkező középbirtokos családban. 1941-ben a Magyar Királyi Kertészeti Akadémián kertészmérnöki oklevelet szerzett. Munkaszolgálatra, majd koncentrációs táborba vitték. A vészkorszakot családjából csak ketten élték túl a nővérével. 

1948-ban elvették a családi birtokaikat, kuláklistára került. Egy évvel később mezőgazdasági mérnökként újabb diplomát szerzett, és kutatóintézetekben, állami gazdaságoknál vállalt munkát, agrárfolyóiratokat szerkesztett.

A Magyar Szabadság Napja Alapítvány közleményében kiemeli: 

Bálint György a humanizmust és a demokráciát tartotta és tartja ma is a legfontosabb értéknek az egyén és a társadalom életében.

A Magyar Szabadságért díjat olyan személyiségek kaphatják meg, akik az elmúlt évtizedekben tevékenységükkel nagyban hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez,  a magyarságtudat erősítéséhez, a magyar kultúra megőrzéséhez és továbbviteléhez.

A 2000-ben alapított elismerést minden évben a magyar szabadság napján, június utolsó szombatján adják át Gödöllőn, a szovjet csapatok 1991. június 19-i kivonulására emlékezve. Az elismerést első alkalommal Nemeskürty István író vehette át, tavaly pedig a Kaláka együttes kapta.

(Borító: magyarmezogazdasag.hu)

1
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/54904/pics/lead_800x600.jpg
Bálint György,Díjak,Hírek,Magyar Szabadságért díj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-29 12:43:16
Mielőtt bárki félreértené a mondandómat, sietek leszögezni, hogy az égvilágon semmi bajom "Bálint gazdával", de hiába kutatok - a nyilvánvalóan hiányos - ismereteim, emlékeim között, nem tudok felidézni egyetlenegy olyan cselekedetét sem a kitüntetettnek, amivel kiemelkedőt alkotott volna a MAGYAR SZABADSÁG problémakörei kapcsán.
Köztudott, hogy elkötelezett SZDSZ-s volt, de a MAGYAR SZABADSÁGDÍJ odaítéléséhez ez azért - lássuk be - igen karcsú indok.
Ha ki akarták tüntetni, - szerintem is megérdemli - kereshettek volna más tevékenységi köröket is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?