Blogolj!

Súlyos betegsége miatt lemondta turnéját Elvis Costello

A zenész rákbetegségben szenved, nemrég megműtötték, most lábadozik.

A brit énekes-dalszerzőn májusban hajtották végre a műtétet, akkor még úgy döntött, folytatja júniusban a koncertkörutat.

A turné lemondását bejelentő közleményben kifejtette, hogy lelkileg készen állt a turnéra.

De most el kell fogadnom, hogy tovább tart visszaszerezni az erőmet, mint azt reméltem

 - közölte a 63 éves Costello.

 A zenészt hat hete felhívta fel a specialistája és azt mondta: "El kellene kezdened lottózni". Az orvos szerint ritkán látni ilyen kicsi, de ennyire agresszív daganatot, amely egyetlen operációval eltávolítható.

Costello rövid pihenés után teljes elánnal vetette bele magát nyári turnéjába, ám az első európai állomások után megállapította, hogy hosszabb időre lesz szüksége a teljes gyógyuláshoz. A turnét ezért megszakítják, ami összesen hat európai helyszínt érint. Elvis Costello péntek este Manchesterben, július 8-án a horvátországi Pulában, 9-én az ausztriai Grazban, július 11-én Bécsben lépett volna fel.

Elvis Costello az 1970-es évek punk és new wave zenészei közül emelkedett befolyásos művésszé. Olyan számok tették ismertté, mint az Oliver's Army, a Shipbuilding és az I Can't Stand Up For Falling Down.

Harmincegyedik stúdióalbuma a tervek szerint októberben jelenik meg. Nálunk csak egy alkalommal, 2014-ben lépett fel Budapesten.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/55274/pics/lead_800x600.jpg
Elvis Costello,Hírek,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?