Blogolj!

Holdig repítenek a Várkert Bazárban

Egészen pontosan a Jupiter holdjáig, ugyanis a Várkert mozi most sem pihen. Ugorj fejest egy különleges filmélménybe!

Amíg tart a nyár és nem utolsó sorban a jó idő, addig a Budai vár aljában elterülő kertmozi sem tétlenkedik. Ezúttal Mundruczó Kornél Jupiter holdját vetítik június 11-én, szerdán. A szervezők most is megtartják jó szokásukat és ahogy eddig, úgy most is találkozhatsz személyesen a film alkotóival egy beszélgetés keretén belül.

Repül a migráns, ki tudja, hol áll meg - Jupiter holdja

A migráció témája aktuálisabb, mint valaha. Ezzel kapcsolatban pedig nem csoda, hogy egyre több film születik itthon és külföldön egyaránt. Az idei cannes-i filmfesztiválon például Haneke Happy End című filmje dolgozta fel a témát, itthon év elején Az állampolgár , most pedig a Jupiter holdja az, ami sajátosan nyúl a kérdéshez.

A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant (Jéger Zsombor), meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern (Merab Ninidze) kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre amiben eddig hitt.

Kapunyitás: 19:00.  Beszélgetés az alkotókkal 20 órától.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/55377/pics/lead_800x600.jpg
film,program,Várkert Bazár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?