Blogolj!

Koncz Gábor saját szobrát avatta fel születésnapján

Már egy ideje keringett a pletyka, hogy Koncz Gábor szobrot kap (kér) szülővárosában. A pletyka igaznak bizonyult, az avatás a színész születésnapjára esett.

Koncz Gábor színészi kvalitásai mellett egójáról is ismert, bár akkor is nehezen lehetett elképzelni két hónapja, hogy a saját ötlete volt a szobor elkészítése. Ezt akkor ő is tagadta, de most kiderült, hogy vagy meggondolta magát, vagy igazán nagy meglepetésnek szánta a nagyérdeműnek, mert végül

Koncz Gábor saját szobrát elkészítette és fel is avatta nyolcvanadik születésnapján.

A szobor szülővárosában, Mezőkeresztesen található, ahol természetesen ő maga is részt vett az avatáson.

Az alkotás Király Róbert szobrászművész keze munkája, aki így írja le a szobrot:

Egy száztíz mázsás sziklából lép ki szerényen, meghajtott fejjel. A szerénység az egyik, természetéből adódó erénye. Mélyen meghajolni, derékba. törten hajlongani nem tud. A két karját, tenyerét kissé széttárja, mintegy mutatván, hogy itt vagyok, ez vagyok, ilyen vagyok. A szerénység mellett másik alapvető tulajdonsága a segíteni és az adni akarás. Nemcsak a szakmai, művészi adni akarást értem ezalatt, hanem az emberekhez való viszonyulását is. A fejénél kissé feljebb, két oldalt Thália-maszkot faragom, a "mesterségünk címere" jelképéül. Nem elsősorban azt akarom elmondani, hogy Gabi milyen nagy, mint művész, azt elmondja az életműve, hanem azt, hogy milyen ember, tudván: a szakmai és emberi minőség egymástól elválaszthatatlanok.

- írják a színész honlapján.

A mű pedig itt így néz ki:

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/55424/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Koncz Gábor,szobrászat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?