Blogolj!

Törőcsik Mari újra színházi darabban szerepel

Két év súlyos betegeskedés után nagyon úgy tűnik, hogy már nem kell aggódni a színésznőért, ugyanis nyár végén újra színpadra lép.

A 2016-ban kórházba kerülő, és hosszú kezelés alatt álló Törőcsik egy sajátos szerepet kapott, mert ugyan szó szerint nem lesz a színpadon, mégis jelen lesz, mégpedig a hangjával William Faulkner Míg fekszem kiterítve című darabjában.

Egy év után hazaengedték a kórházból Törőcsik Marit

Egy év után végre hazaengedték a nemzet színészét a szombathelyi Markusovszky Kórházból. 2017 januárja óta az intézmény több osztályán - a sürgősségin, a belgyógyászaton és az intenzíven - is ápolták már Törőcsik Marit. Hosszabb ideig gépek segítették a lélegzését, mesterségesen táplálták, amire ősszel még egy tüdőgyulladás is rájött.

A darabban egy idős nőt fog alakítani, aki öt fiát kéri meg, hogy együtt vigyék el majd koporsóját a sírjához.

Az érdekes "hangi megoldásra" azonnal igent mondott a színésznő, mert ez még nem megerőltető számára. Törőcsik Marit az ötlettel amúgy Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila kereste meg.

Még nem készítették el velem a felvételt, de beszéltünk róla a fiúkkal. Nagyon szeretem őket és nagyon tetszik a felkeresés.

- nyilatkozta.

A Sztalker Csoport nevű formáció már nyár végén szeretné bemutatni a darabot az Ördögkatlan fesztiválon, majd augusztus 9-én a Szentendrei Teátrum a következő állomás.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/55425/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,színház,Törőcsik Mari
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?