Blogolj!

Egy hónap múlva startol Európa egyik legnagyobb hagyományőrző fesztiválja

A Kurultájt, azaz Európa legnagyobb lovas hagyományőrző fesztiválját hatodik alkalommal szervezik meg augusztus 10. és 12. között.

Tizenkét ország és huszonhét nemzet képviselője lesz jelen a háromnapos fesztiválon Bugacon. Ez több száz lovas és több ezer gyalogos hagyományőrzőt jelent. 

A nagyszabású rendezvényt kétévente rendezik meg. A Kurultájt először 2007-ben Kazahsztánban tartották, majd az első magyarországi Kurultájra 2008-ban került sor. Idén a Turán Szövetség meghívására száznál több csapat érkezik Bugacra, a Kárpát-medencei hagyományőrzők színe-java eljön az ünnepre.

A rendezvényen képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.      

A magyarokkal együtt 27 nemzet fog együtt ünnepelni, és több mint félszáz olyan program lesz, melyen a hun-türk tudatú népek képviselői adnak ízelítőt a kultúrájukból. Egészen pontosan hagyományőrző seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek, íjász programok, sportbajnokságok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei programok és tudományos előadások segítségével szórakoztatják majd a látogatókat.

A rendezvény célja, a magyarság egymással és a rokon őstörténetű keleti népekkel való összefogásának erősítése, a sztyeppei lovas nomád  kultúra és a keleti eredet hagyományainak ápolása.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/55785/pics/lead_800x600.jpg
fesztivál,hagyomány,Kurultáj,program,történelem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?