Blogolj!

Fedezd fel a föld alatti rejtett kincseket!

A Várkert Bazár nem csupán előadásokkal, filmvetítésekkel és kiállításokkal vár, hanem a Budai vár egy titkos szegletét is bemutatja. A Mikve túrán ezt te is megtapasztalhatod!

Mi is az a Mikve? Amellett, hogy egy galéria is működik itt, rejtett zugaiba rendszeresen indítanak túrákat. A Budai várban található a város legrégibb rituális fürdője, szóval nincs más hátra, mint a régi zsidó utca rejtett kincseinek felfedezése! A túra során betekintést kaphattok a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóiba, miközben megismerkedhettek a középkori Buda első zsidónegyedének történetével.

A megkopott felszínesség kritikája

Garay Nagy Norbert olyan kortárs alkotó, aki rendhagyó módon önálló, saját műfajt teremtett. A réalité pliée, azaz a gyűrt valóság sokféleképp értelmezhető. Ez köszönhető újszerűségének, szokatlanságának és árnyalt mondanivalójának. Garay ötvözi a társadalomkritikát a személyes kötődésekkel, amihez nemcsak képeinek vizualitása, hanem alkotótechnikája is szorosan hozzátartozik. Ez természetesen nagymértékű tudatosságot feltételez, ami komplex hatást kölcsönöz képeinek.

Túraidőpontok itt találhatóak.

Ismerd meg jobban a várost!

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/55784/pics/lead_800x600.jpg
program,túra,vár,Várkert Bazár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?