3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Freddie Mercury beveszi a Pólus Mozit

A Pólus Mozi koncertfilm sorozatának kiemelt állomása július 27-én, a Queen legendás, 1986-os budapesti Népstadion-koncertjéről készült film 32. évfordulós vetítése lesz!

A film előtt a szokott módon beszélgetés lesz a felejthetetlen '86 júliusi este kulisszatitkairól. Az esemény keretében "QUEEN 86" címmel kiállítást szervez különböző relikviákból és ritkaságokból együttműködő partnerünk, a Hungarian Queen Fan Club.

PROGRAM

19:00 Mihály György, a film producere köszönti a nézőket, majd rövid beszélgetés vele a film kulisszatitkairól

19: 25 Szabó Gergely "Szög" élőben muzsikál Queen átiratokat zongorára

19:45 filmvetítés

A film után jönnek a meglepetések: Szabó Gábor operatőr eredeti muszteréből bemutatunk 1-2 percet, majd vendégünk lesz a film 2 vágója, Pósán Zsuzsa és Miklós Mari, valamint Szabó Gábor operatőr.

A FILMRŐL

Az 1971-ben alakult és Freddie Mercury 1991-es haláláig aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara.

Az együttes utolsó, 1986-os "Magic" turnéján 80 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött, így aztán a budapesti stadionkoncert igazi mérföldkő volt.

A koncert rögzítésének idejére szinte a teljes magyar filmgyártás leállt, minden létező szakembert és eszközt bevetettek, hogy egy világszínvonalú koncertfilm készülhessen, Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével. A digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit.

A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt... című magyar népdalt, olyan ismert dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

A programról részletesebben itt, illetve Facebookon

Jegyár a koncertfilmre egységesen 2500-, Ft.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/55800/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,film,Hírek,koncert,Pólus Mozi,Queen,zene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?