Blogolj!

Vissza az ötvenes évekbe, majd fel az űrbe

Ha szerda, akkor várKERTmozi. Kerüld el a forró betont, az aszfaltdzsungelt, igyál egy hideg fröccsöt és lógasd a lábad a kellemes szabadtéri Várkert Bazár mozijában most is!

Ezúttal egy igazi vérbeli szatírával készülnek a szervezők. A szerda este a humoré, szóval vigyázat, mindenki hagyja otthon a komoly énjét, és hagyjátok, hogy a Lajkó – Cigány az űrben elrepítsen.

A menet a szokásos: a vetítés előtt a film alkotói avatnak be kulisszatitkokba.

1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Ám előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében dől el, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott, a versenyt ráadásul maga Leonyid Brezsnyev elnököli. Közben pedig Lajkó apja is újra és újra feltűnik, tovább bonyolítva Lajkó kalandjait.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/56326/pics/lead_800x600.jpg
film,program,Várkert Bazár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?