Blogolj!

Négy díjat zsebelt be Dél-Koreában a Cantemus Gyermekkórus

Dorogi László

A kórus két kategóriában, egyedüli európai indulóként vett részt a nemzetközi megmérettetésen, a nyíregyházi lányok mindkét kategóriát megnyerték, sőt a legjobb előadásért járó különdíjat és a verseny nagydíját is hazavihették.

Fotó: Archív, talita.hu

A Dzsedzsu szigetén megrendezett kórusversenyre főként távol-keleti kórusok kaptak meghívást, Európát egyedüliként a Cantemus képviselte. A Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezette, csaknem negyven énekesből álló énkkar az egyházi zene és a 20. századi kórusművek kategóriájában indult, s mint kiderült, mindkettőt megnyerte.

A karnagy úgy fogalmazott a hazaérkezést követően, hogy felkészülésük kissé zaklatott volt, hiszen egy fiatalításon esett át a kórus, s bár az életkori határ 19 év volt, a magyar énekkarban 13 és 16-17 éves lányok is lehetőséget kaptak. A versenyen 18 kórus vett részt, a Cantemus pedig nem csak kategóriáit, hanem a legjobb előadásért járó különdíjat és a verseny nagydíját is bezsebelte.

Szabó Dénes elmondta, a sok elfoglaltság miatt csak három napot tudtak próbálni a versenyre, előtte pedig két hét pihenőt kaptak a gyerekek.

"Az első próba nagyon ijesztő volt, a kéthetes szabadság után a gyermekek nem voltak még jó formában. A hatodik próba végére teljesen megnyugodtam, mert azt hallottam vissza a kórustagoktól, amit szerettem volna hangzásban, intonációban, ritmikában, a zsűrinek szinte nem hagytak lehetőséget a mérlegelésre"

- mesélte a Kelet-Magyarországnak a karnagy.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/56458/pics/lead_800x600.jpg
Cantemus Gyermekkar,énekkar,kórus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?