Nincs telitalálatos a hatos lottón
A 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 2, 12, 18, 26, 39, 45. 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 327 345; a 4 találatos szelvényekre 5 970; a 3 találatos szelvényekre 1475 forintot fizetnek.
Blogolj!

Sünispotály nyílt a budapesti állatkertben

A budapesti állatkertben már évtizedes hagyománya van a sérült állatok mentésének és gondozásának: 2017-ben több mint 1500 mentett kisemlőst, madarat és kétéltűt gyógyítottak. A Sünispotály is ezért jött létre.   

A Sünispotály a májusban átadott játszóparkban, a Holnemvolt Várban kapta meg helyét 75 millió forintból, abban az eredetileg kocsiszínnek készült épületben, ahol az utóbbi évtizedben a nemrég új helyre költözött állatkerti klinika működött.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Persányi Miklós főigazgató és Rácz András környezetügyért felelős államtitkár (b-j) mentett sünöket tartanak kezükben a mentett állatok új bemutatóközpontja, a Sünispotály átadásán a Fővárosi Állat- és Növénykertben MTI Fotó: Kovács Attila

Az állatkert 1986-ban még csak hét mentett állatot látott el, majd az egyedszám 1996-ban 115-re, a eddigi csúcsévben, 2016-ban pedig már 2000 fölé nőtt. Az intézmény a gyakori fajok - mint a feketerigó, a mókus vagy a sün - példányairól éppúgy gondoskodik, mint ritka, védett fajokról, például mérgezett sasokról.

A Sünispotályban rajtuk kívül jelenleg több fecskét és denevért, fürjeket, egyéb rigófajok képviselőit, hollót, lappantyút, szalakótát, baglyot és számos más állatot gyógyítanak.

A sérült állatok gyógyulását most már bárki nyomon követheti, az emeleti oktatóteremben pedig a felelős állattartás szabályait sajátíthatják el a látogatók.

(borító: Kovács Attila MTI)

Címkék: állatkert, Hírek
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/57064/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,Hírek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?