Blogolj!

Ugorj fejest a magyar népdalok világába!

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre szeptember 15-16 között Martonvásáron a Magyar Népdal Napja. Előző írásunkban magáról az eseményről tudhattunk meg többet, most pedig a programokat vesszük jobban szemügyre. 

Nem titok, hogy a magyar népdal napja az elmúlt években a térség legnagyobb népzenei fesztiváljává, országos hírű családbarát eseménnyé vált.

Ennek fényében a nyitónapon, szeptember 15-én szombaton a Kolompos együttes táncos-zenés mulatságával indul a program, majd fellép a Tükrös zenekar és a Dűvő. Délután az erdélyi Szászcsávási Banda ad koncertet, utána Palya Bea és a debreceni Pendely Énekegyüttes is a fesztivál vendége lesz. 

Az esti tűzijáték előtt Lakatos Róbert vezetésével a Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével különleges műsorral áll színpadra.

Szeptember 16-án vasárnap a visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország kultúrájának közös öröksége áll a rendezvény középpontjában.

A Vasárnapi VendégVáró Vigasság programjában a Kolibri Színház a Moha és Páfrány című cseh mesejáték történetével várja a legkisebbeket, délben Szőke András és Badár Sándor, a stand-up comedy ismert párosa vív Kolbász-párbajt: a lengyel kielbasa, a szlovák klobása, a cseh utopenec és a magyar kolbász kóstolással kísért nemzetközi gasztroshowja várja a közönséget.

Fellép a V4-programban az egyik legnépszerűbb szlovák népzenei formáció, Michal Noga és zenekara, koncertet ad a világhírű cseh-morva énekesnő és hegedűművész, Iva Bittová, a fesztivált pedig a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátok című előadása zárja.

A magyar népdal két napja nem csak zenész mulatságokkal készül, hiszen gyerekprogramok, kézműves vásár, utcazenei és utcaszínházi látványosságok, Hungarikum Udvar, gasztronómia újdonságok, népzenés kortárs divatbemutató, élő rádiós kívánságműsor és egy ötszáz fős gyerekkórus is várja majd az érdeklődőket. 

További részletek és jegyek az esemény honlapján

(Borító: fejervar.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/57833/pics/lead_800x600.png
Eseménynaptár,hagyomány,Hírek,Magyar Népdal Napja,népzene
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?