Blogolj!

Légy te is az alkotás részese!

Alkotó, vagy épp alkotás, teljesen mindegy, ha egy kicsit is érdekel a művészet, ha van mondanivalód és ki akarod próbálni magad, akkor a Várkert Bazárban a helyed.

Szeptember 16-án a KOGART Kortárs Gyűjtemény Finisszázs keretén belül egész délután testközelből tapasztalhatod meg, hogy milyen az alkotás részesének lenni, illetve, hogy az alkotói folyamat miképp is zajlik le.

Szellemi sokszínűség

Fókuszban az ember, az egyén és a környezet. Elcsépeltnek tűnik? Lehet, de nem akkor, ha sikerül olyan alkotókat összegyűjteni, akik e három téma mentén különleges dolgokat hoznak létre, mutatnak meg önmagukból. Ami róluk szól, rólunk szól.

Ebben segítségre lesz a KOGART kurátora, művészekkel való beszélgetések, és az Eötvös József Gimnázium tanulóinak performansza is, amely az épp aktuális kiállítás témáit járja körbe és közelíti meg egy kicsit másképp, illetve búcsúztatja is el a tárlatot.

15.00 – 16.30 Kortárs arcképcsarnok – Múzeumpedagógiai foglalkozás

Vajon bármit megtehet a művész az ábrázolt személy arcával? Hogyan változik az arcunk és tekintetünk, ha darabjaira szedjük, majd újra összerakjuk?

Kísérletezz az arccal, készíts úgy portrét, ahogy eddig még nem próbáltad!

A foglalkozásra gyermekeket és felnőtteket is várunk!

Időtartam: 90 perc

17.00 Más megvilágítás – az Eötvös József Gimnázium tanulóinak performansza

Az Eötvös József Gimnázium diákjai rendhagyó Más megvilágítás című performanszukkal búcsúztatják el a tárlatot. A fiatalok zenén, táncon és szövegeken keresztül szólaltatják meg az alkotásokat, a különböző kapcsolódási lehetőségek kérdését vizsgálva: hogyan szólítja meg a kép a nézőt, a néző a képet, a kép a táncost, a táncos a nézőt, a kép a zenészt, a zene a nézőt, illetve a zene a táncost? És egyik néző a másikat?

Előadók: Lakó Liza, Lakó Levente, Tóth Sára, Kövesdy Jázmin, Szepessy Dávid, Suhai Szabolcs, Nagy Dániel, Makláry Emma, Probojcsevity Lili, Nagy Anna, Bognár Panni, Nagygyörgy Sára, Fertőszögi Zsófi, Bokor Mira és Visnyai Zoltán

Időtartam: 30-40 perc

18.00 Kortárs beszélgetések – Rendhagyó beszélgetés a KOGART Kortárs Gyűjtemény kiállító művészeivel

Aki kérdez: Kosinsky Richárd, a kiállítás kurátora

Aki válaszol: Rabóczky Judit szobrászművész, Konok Tamás festő- és szobrászművész és Gáspár György üvegművész

Időtartam: 60 perc

A Finisszázs a kiállítási belépőjeggyel látogatható.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/58304/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,kiállítás,program,Várkert Bazár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?