Blogolj!

Tudatos gondolkodás és jövőkép

A globális felmelegedésről, a környezetszennyezésről mindenki hallott már és mindenki tisztában van vele, hogy ezek komoly problémát jelentenek. A Mikve Galéria most ezekre hívja fel a figyelmet kortárs alkotók segítségével.

A Mikve Galéria nem először szervez olyan tárlatot, ahol társadalmi jelenségeket állítanak a középpontba. Májusban például Garay Nagy Norbert kiállítása a képmutatás és felszínesség problémáját járta körbe a divatvilág segítségével, most pedig a környezettudatosságon van a hangsúly Art Moments: The Universal Sea – Pure or Plastic?! fesztivál keretein belül.

A megkopott felszínesség kritikája

Garay Nagy Norbert olyan kortárs alkotó, aki rendhagyó módon önálló, saját műfajt teremtett. A réalité pliée, azaz a gyűrt valóság sokféleképp értelmezhető. Ez köszönhető újszerűségének, szokatlanságának és árnyalt mondanivalójának. Garay ötvözi a társadalomkritikát a személyes kötődésekkel, amihez nemcsak képeinek vizualitása, hanem alkotótechnikája is szorosan hozzátartozik. Ez természetesen nagymértékű tudatosságot feltételez, ami komplex hatást kölcsönöz képeinek.

A kortárs alkotások – legyenek bármely korból valók – mindig is az adott társadalom érzékeny lenyomatai voltak. Egyfajta indikátorként mutattak rá saját jelenük problémáira, adtak képet társadalomról, gazdaságról, vallásról, kultúráról.

Az Art Moments: The Universal Sea – Pure or Plastic?! központi témája köré szervezett csoportos kiállítás célja egy tablót mutat arról, miként gondolkodnak a 2010-es évek kortárs művészei – legyenek pályájuk elején álló fiatalok, vagy már nemzetközileg is ismert alkotók – a mindannyiunkat érintő globális környezetszennyezésről.

A különféle életkorú, a világ más-más pontján élő és alkotó művészek munkáiból összeállított tárlat egyben egy érdekes diskurzusra is lehetőséget teremt, a sajátos egyvelegből új kérdésfelvetéseket, válaszokat és netán még megoldási lehetőségeket is inspirálva.

Az Art Moments: The Universal Sea – Pure or Plastic?! című kiállítás a Budai Várban található Mikve Galériában október 12-23. között látogatható.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/61201/pics/lead_800x600.jpg
kiállítás,program,vár,Várkert Bazár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?