Blogolj!

Magyar és külföldi írók a Margó Irodalmi Fesztiválon

Harmadik alkalommal rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt a Várkert Bazárban, ahol negyven kiadó mutatja be legújabb köteteit október 18-21. között.

Az eseményen olyan alkotókkal és köteteikkel lehet majd találkozni, mint Al Ghaoui Hesna, Cserna-Szabó András, Lackfi János, Kollár-Klemencz László, Máté Gábor, Nyáry Krisztián, Simon Márton, Szentesi Éva, Tóth Krisztina és Varró Dániel, valamint részt vesz az eseményen a tavalyi Aegon Művészeti Díjas Nádas Péter is.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként szervezett esemény négy helyszínén egymást követik az irodalmi programok, színházzal, zenével kiegészülve.

A Margó a korábbi évekhez hasonlóan igyekszik a nemzetközi irodalom érdekes szereplőit is meghívni, így meghívást kapott a magyar származású amerikai Susan Faludi, a francia művészettörténész és író, Catherine Millet, az egyik legismertebb norvég író, Roy Jacobsen, a német Maxim Leo, a Budapesten született német Akos Doma és az Irakból menekülő Abbas Khider, aki Németországban telepedett le.

Ősszel negyedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat, amit a korábbi években Totth Benedek, Milbacher Róbert és Szöllősi Mátyás kapott meg. 2018-ban ötven feletti nevezés érkezett a pénzdíjjal, kereskedelmi és médiatámogatással és próbafordítással járó díjra, amit a Bookline, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Publishing Hungary Programja és az Aegon támogat.

Az Aegon Művészeti Díj és a Margó együttműködésében új felolvasásokkal frissül a Margó.fm nevű mobilalkalmazás, amelyen a díjra jelölt legjobb tíz alkotásból olvasnak fel színészek. Így a munkák között hallhatók lesznek Csabai László, Kántor Péter, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Rakovszky Zsuzsa, Szécsi Noémi, Tompa Andrea, Tóth Krisztina és Vida Gábor szövegei is.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/62017/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,fesztivál,Hírek,irodalom,könyv,Várkert Bazár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?