Blogolj!

Ismerkedj meg a jövő művészeivel

A művészi élet, az alkotás alapjáraton sem a legkifizetődőbb foglalkozás, és sok esetben a képző- és iparművészeti egyetemeken végzett fiatalok munkái is csak a négy fal között maradnak. A Hybridart Management ezen változtatott.

Méghozzá már 2014-ben, amikor is elindította az Entrée névre keresztelt programját és az ahhoz kapcsolódó kiállításokat, hogy az oktatási intézmények falain kívül, más platformokon is láthatóak legyenek a hazai művészeti egyetemeken frissen végzett hallgatók alkotásai.

Évről évre egyre több intézmény csatlakozik a programhoz, és időközben a nemzetközi porondra is kilépett. 2016 februárjában az Abu Dhabi Magyar Napok keretében például az adott év Entrée anyaga Abu Dhabiban, az Ethiad Modern Art Galleryben került bemutatásra. 2018 nyarán zárult Entrée V4 Edition: a Visegrádi Csoport országaiban diplomázott hallgatók 2017-es diplomamunkáiból készült válogatást.

A 33 alkotásaiból álló csoportos utazó kiállítás kilenc helyszínen mutatkozott be nagy sikerrel a régió nagyvárosaiban.

 

Az Entrée 2018 kiállításnak a Budai Várban található Mikve Galéria ad otthont, mely valaha Buda első középkori zsinagógájához kapcsolódott rituális fürdő volt. A tárlat a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, az Egri Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézete, a Szegedi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara, valamint a Budapesti Metropolitan Egyetem frissdiplomásainak munkáiból ad válogatást.

Megnyitó: 2018. október 26. 19 óra, Mikve Galéria. A tárlatot november 7-ig lehet megtekinteni.

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/62670/pics/lead_800x600.jpg
kiállítás,program,Várkert Bazár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?