Blogolj!

Elárverezik Michael Jackson legendás ruhadarabját

Biztos mindenki ismeri a popikon híres fekete dzsekijét, ami most kalapács alá kerül.

Jackson az 1987/88-as Bad című turnéján viselte a cipzárakkal, szegecsekkel díszített kabátot, ami 100 ezer dollárért, átszámítva akár több mint 28 millió forintért is elkelhet a Julien’s aukciósházban (összehasonlításképp: a Thrillerben hordott piros dzseki majdnem két millió dollárért kelt el még 2011-ben). Értékét az is növeli, hogy az énekes aláírta.

Michael Jackson azok közé a hírességek közé tartozik, akiknek relikviái a legkeresettebbek a világon, mióta 2009-ben, ötvenéves korában váratlanul, gyógyszer-túladagolásban elhunyt. A Bad-dzsekit és gyűjteménye további csaknem 100 rock and roll-relikviáját Milton Verret texasi üzletember bocsátotta árverésre. Övé a piros Thriller-dzseki is, melyet a jótékonyságáról ismert Verret gyermekkórházakba szokott magával vinni, ezt a darabot azonban nem adja el.

A november 10-i New York-i aukción licitálni lehet ezen kívül Bob Dylan, Paul McCartney, Eric Clapton, valamint a U2 két zenésze, The Edge és Bono egy-egy elektromos gitárjára, melyek egyenként 20-50 ezer dollárért kelhetnek el. Az árverés bevételének egy részét a zenészek egészségügyi ellátásáról gondoskodó MusiCares jótékonysági szervezet kapja.

(borító: newstage.com.ng)

Címkék: árverés, Hírek
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/63099/pics/lead_800x600.jpg
árverés,Hírek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?