Blogolj!

Kocsis Zoltánra emlékeznek november 6-án a Müpában

November 6-án Chopin, Antal Mária és Rachmaninov művei is felcsendülnek a Nemzeti Filharmonikusok előadásában egykori főzeneigazgatójuk, Kocsis Zoltán emlékére a budapesti Müpában.

Az emlékhangversenyen Hamar Zsolt vezényletével Chopin f-moll zongoraversenye, Antal Mária Az Áramlat és Rachmaninov Harangok című műve hangzik el - közölte az együttes az MTI-vel.

Chopin 1829-ben, huszadik életévének betöltése és tanulmányai befejezése előtt komponálta az f-moll zongoraversenyt, amelyet az esten Boros Misi előadásában hallhat a közönség. Antal Mária Nagy Britanniában élő zeneszerző Az Áramlat című művét Csíkszentmihályi Mihály Flow-élményről írt könyve és gondolatai ihlették.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

A koncert második részében felcsendülő mű szerzőjének magyarországi ismertségét különösen a szívén viselte Kocsis Zoltán. Rachmaninov 1913-ban komponált Harangok című műve nagyszabású kórusszimfónia négy tételben, az utolsóban a gyász megrendítő harangkondulásaival. Az Edgar Allan Poe versére készült alkotás megszólaltatásában a Nemzeti Énekkar mellett Balga Gabriella szoprán, Fekete Attila tenor és Anatolij Fokanov bariton működik közre.

(Borító: miniszterelnok.hu , Fotó: artnews.hu - Wágner Csapó József)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/63433/pics/lead_800x600.jpg
Eseménynaptár,Hírek,Kocsis Zoltán,koncert,Nemzeti Filharmonikus Zenekar
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?