Blogolj!

Frida Kahlo meghódította Budapestet

220 ezer ember volt kíváncsi a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-tárlatára, július és november eleje között.

Aki elment akár egyszer is az elmúlt négy hónapban a Nemzeti Galéria előtt, biztos, hogy kígyózó sorokat látott, ugyanis több mint kétszázezer ember nézte meg a mexikói művész, Frida Kahlo alkotásait.

A tárlat az utóbbi három év legsikeresebb magyarországi kiállítása volt, csak tizenötezer látogatóval lemaradva a Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című, 2015 elején bezárt kiállításától, amellyel annak idején a múzeum a most befejeződött nagyrekonstrukció előtt búcsúzott a közönségétől.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törlesztett, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat megnyitását követően hétfőnként is nyitva állt, az utolsó hétvégén pedig éjfélig várta a látogatókat.

(borító: Nickolas Muray / Victoria and Albert Museum)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/63575/pics/lead_800x600.jpg
Frida Kahlo,Hírek,kiállítás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?