Nincs telitalálatos az ötös lottón
A 33. heti nyerőszámok: 12, 13, 28, 45, 49. Joker: 095582. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatos szelvényekre 822 ezer 690, a 3 találatos szelvényekre 12 ezer 375, a 2 találatos szelvényekre 1345 forintot fizetnek.
Blogolj!

Elárverezik a Tüskevár eredeti kéziratát

Nem is akármekkora összegről, kétmillió forintról indul a licit november 23-án.

A Múzeum Antikvárium pénteki árverésén kerül kalapács alá az a kultúrtörténeti ritkaság, amit Fekete István 94 éves unokaöccse adott oda az antikváriumnak ezzel búcsúzva a Tüskevártól.

Fekete István nem használt írógépet, így ez is egy kézzel írott anyag, ami sokkal személyesebbé és érdekesebbé is teszi a kéziratot, ugyanis tele van javítással, jegyzetekkel és még kiderül az is, hogy a regény eredeti címe Matula iskolája lett volna.

Az antikváriumban már korábban is keltek el Fekete-művek, ám azok csak novellák voltak, amiket 2-300 ezer forintért vásároltak meg. A Tüskevár maradéktalanul, azaz mind a 408 oldalával viszont egy védett tétel lesz majd a későbbiekben, ami annyit tesz, hogy engedéllyel lehet csak kivinni az országból és kutatók számára is hozzáférhetőnek kell lennie.

(borító: axioart.com)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/64544/pics/lead_800x600.png
árverés,Fekete István,Hírek,irodalom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?