hirdetés
Blogolj!

Chuck Norris: Budapest a leggyönyörűbb város

Pár hete bombaként robbant a hír, miszerint hazánkba látogat a világhírű akciólegenda Chuck Norris és felesége, Gena, ráadásul egy igazán nemes ügy miatt. Mint ahogy azt mi is írtuk korábban, a házaspár indította el a Baptista Szeretetszolgálat 15. Cipősdoboz gyűjtő jótékonysági akcióját, szombat este a Papp László Sportarénában.

Természetesen mindenki szerette volna elkapni egy interjúra a világsztárt - így mi is – az itt tartózkodása alatt, erre azonban sajnos nem volt lehetőség, kárpótlásul viszont ma délelőtt “vendégül látták” a sajtó munkatársait egy rövidke, ám baráti légkörű sajtótájékoztatóra, amit kár lett volna kihagyni.

Azt azért eddig is sejtettük, hogy Norris az emberibb sztárok közé tartozik, de most saját magunk is megbizonyosodhattunk róla, hogy ez bizony így van, sőt! Kevés olyan embert látni - nemhogy világsztárt - aki ilyen átéléssel beszél a hitről és annak fontosságáról, és talán ami még fontosabb, hogy nemcsak beszél róla, hanem valóban nagyon komolyan is veszi. Ezzel kapcsolatban felidézte még gyermekkorát is, és elmondta, hogy amikor 1940-ben megszületett, a világra jötte után hét napon át nagyon beteg volt, olyannyira, hogy még édesanyja se láthatta, ezért megvan róla győződve, hogy aggódó anyja imái mentették meg az életét. Arra is kitért, hogy a kemény edzések mellett az istenhit segítette, amikor karatézni kezdett, világbajnok lett, és címét hat éven át megőrizte.

Isten nélkül filmsztár se lettem volna, és akkor is a hitből merítettem, amikor létrehoztam alapítványomat, amely szegény sorsú, és problémás gyerekeket tanít karatézni. Eddig harmincezren kerültek ki iskoláinkból, sokan később egyetemre is bejutottak, és azóta is sikeresek.

- mondta Chuck Norris.

Majd azt is elmondták, hogy feleségével ezért is fogadták el a Baptista Szeretetszolgálat meghívását, hogy közös erővel még több rászoruló gyermeknek tudjanak segíteni.

Norris és kedvese személyes jelenlétük mellett még egy igazi relikviát is felajánlott, hogy még jobban tudjanak segíteni: elárverezteti a Walker, a texasi kopó című sorozatban is látható cowboykalapját, amelyet aláírásával is ellátott, a befolyt összeget pedig teljes egészében egy magyarországi gyermekhospice-ház javára ajánlotta fel. 

Fotó: MTI - Kovács Tamás

Meglepő őszinteséggel meséltek a családi drámákról is, Gena például elmondta, hogy imáik segítették őket akkor is, amikor tizenhét évvel ezelőtt megszülettek az ikreik, ugyanis veszélyeztetett terhes volt, orvosai pedig azt tanácsolták, hogy vetessék el a babákat, mielőtt Genának komolyabb baja lenne, de ők erről hallani sem akartak.

Norris meg is jegyezte ezzel kapcsolatban, hogy ezért is szállt ki a Walker, a texasi kopó című sorozatból, hogy végig a családjával lehessen ebben a borzasztóan nehéz időszakban, de szerencsére a hitük ezen is átsegítették őket és hál'istennek minden jól alakult.

Mikor már azt hinné az ember, hogy ezt nem lehet fokozni, akkor került elő az a sztori, amiből kiderült, hogy anno még Steve McQueen azt tanácsolta Norrisnak, hogy egy kicsit mindig adjon a szerepeibe a saját személyiségéből is, ez pedig teljesen átírta az említett széria felütését is.

A producerek egy sokkal erőszakosabb figurát akartak, akit egy nőhöz még testi viszony is fűzött volna, de én sikeresen ellenálltam ennek, s végül a már jól ismert verziót hoztuk ki a dologból. Azt is ellenszélben értem el, hogy legyen egy rész a hit erejéről, ami a csatorna legnagyobb meglepetésére, az év legnézettebb része lett a sorozatnak.

- fűzte hozzá.

Na, de persze azért könnyedebb témákról is esett szó, és az is teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy mind Norrsinak, mind feleségének kiváló és közvetlen humora van. Ez akkor is előjött, amikor a The Expendables – A feláldozhatók 2. című Sylvester Stallone féle akciófilmről kérdezték, hogy miért döntött úgy, hogy közel hét év kihagyás után ismét bevállal egy filmszerepet.

Harmincéves barátság fűz Stallonéhoz, aki ezeket a történeteket kitalálta és rendezi is. Ő kért fel személyesen A feláldozhatók 2.-re, és én pedig örömmel el is vállaltam a szerepet Azt mondta, a Chuck Norris-viccek és mémek mindenhol jelen vannak a világon, miért ne tegyünk a filmbe is egy ilyet? Így forgattuk le azt a részt, amikor Stallone megkérdezi tőlem, jól hallotta, valóban megmart egy királykobra, mire én azt válaszolom, igen, öt nap kínzó haláltusa után, a hüllő végül kimult

- mesélte nevetve, majd gyorsan hozzátette, hogy ez a vicc Gena ötlete volt, ezért került be a filmbe.

Természetesen, ha már szóba jöttek a viccek, nem maradhatott kérdés nélkül, hogy mit szól ahhoz a megszámlálhatatlan Chuck Norris-vicchez és mémhez, amik az elmúlt évek alatt születtek? 

Én is nagyon viccesnek tartom ezeket a dolgokat! Ezt még egyetemisták kezdték el terjeszteni anno, még nekem is elküldték és jókat szórakoztunk rajta, de azt hittem, hogy ennyi volt ez a dolog. Aztán szépen elkezdett terjedni több egyetemen és főiskolán is, végül pedig már a hadseregbe is beszivárgott, aztán pedig már nem volt megállás, a seregnek köszönhetően ott voltak a világ minden táján. De ezeken keresztül azokhoz a fiatalokhoz is eljutok, akik már nem látták a filmjeimet és ennek segítségével még több emberen tudok esetleg segíteni

- mesélte mosolyogva a sztár. 

Ha pedig már Chuck Norris vicceknél tartottunk, adta magát A kérdés: valóban elszámolt- e már a végtelenig. Kétszer. 

Hogy elszámoltam- e végtelenig kétszer? Természetesen. Minden vicc igaz. Sőt, harmadszor is elkezdtem, 2006 éve számolok.

- mondta jót nevetve Norris.  

A vidám hangulatban telt sajtótájékoztatón fővárosunkról is faggatták a sztárt és feleségét, akik elmondták: 

“El kell mondanom valamit. A világ nagyon sok országában járhattunk már, de Budapest a legbarátságosabb és leggyönyörűbb város, mind közül. Nagyon szeretünk titeket!” 

Norris a végére pedig még egy igazi bombahírt is közölt a hazai sajtóval, miszerint jövőre ismét belevág egy filmforgatásba, ráadásul egy Nascar-történetről van szó: 

Nagyon várom már a februári forgatást. Huszonöt éve nem szerepeltem ilyesféle autós filmekben, de most egy nagyon jó forgatókönyvet kaptam, ezért bevállaltam, na és persze ebben is rendesen elintézem majd a rosszfiúkat, mint minden filmemben.  

- tette hozzá a színész szintén jót nevetve. Mi pedig alig várjuk, hogy ilyen szerepben láthassuk az 78 éves világsztárt. 

(Borító: infostart.hu)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/64790/pics/lead_800x600.jpg
Baptista Szeretetszolgálat,Budapest,Chuck Norris,Cipősdoboz akció,film,Hírek,Magyarország,vallás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?