Blogolj!

Több mint 2000 óvodába érkezik meg még az ünnepek előtt a Magyar népmesék díszdobozos kiadása

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere egy sajtótájékoztató keretein belül árulta el, hogy  terveik szerint az ország 2841 óvodájába érkezik meg a napokban a Magyar népmesék rajzfilmsorozat díszdobozos kiadása, így  a gyerkőcök már az ünnepek előtt láthatják a megunhatatlan meséket.

A miniszter ezzel kapcsolatban kiemelte:

a magyar kultúra belső-ázsiai öröksége a kereszténységgel teljesedett ki és hordoz jellegzetes életszemléletet, amelyet a szájhagyomány, a népi művészet máig megőrzött. Ezeknek a meséknek sokszor reális alapjuk van, tulajdonságokat, emberi viszonyokat fejeznek ki.

Kásler Miklós közlése alapján a Magyar népmesék DVD-sorozatot és a hozzá tartozó kötetet a napokban szállítják a magyar óvodákba, így az ünnepekre már nézhetik is az epizódokat a gyermekek.

Végül még azt is hozzáfűzte, hogy a magyar népmesék végén mindig a jó győz, a hiányosságok pedig markánsan pellengérre kerülnek. Ezek a népmesék nem csupán a gyermekeknek szólnak, hanem az általános emberit fejezik ki.

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója szintén jelen volt a sajtóeseményen, aki arra emlékeztetett, hogy a száz részt számláló Magyar népmesék olyan alkotók közreműködésével készült el 34 év alatt, mint a sorozat képi világát megalkotó Jankovics Marcell, valamint Horváth Mária és Nagy Lajos rendezők.

(Borító: MTI - Bartos Gyula)

https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/64832/pics/lead_800x600.png
Magyar népmesék,mese,óvoda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?