Blogolj!

Szombat este a tévében is láthatjuk a Trianon című rockoperát

Szombaton este mindenki számára elérhetővé válik a nyár egyik legsikeresebb előadása, a Trianon című rockopera, ami az M5 kulturális csatornán lesz látható.

Az Esztrád Színház június 22-én és 23-án a budapesti Hősök terén mutatta be a rockoperát Koltay Gábor rendezésében. A két előadást összesen 18 ezer ember látta. Az előadásokat 12 kamerával rögzítették, ezt a felvételt láthatják szombaton 21 óra 5 perctől az M5 kulturális csatorna nézői - derült ki az MTVA Sajtó Osztálya által kiadott közleményből.

A mű zenéjét Koltay Gergely, a Kormorán együttes alapítója és vezetője szerezte, aki egyben a dalszövegek túlnyomó többségét is írta. A rockopera szövegkönyvét, - amelyben versek, prózarészletek, dokumentumok is elhangzanak, - pedig Koltay Gábor állította össze.

Nagyszabású rockopera készül Trianonról

Nem akármilyen téma, nem akármilyen tálalásban és nem is akárhol. A Trianon című rockopera június 22-én és 23-án lesz látható a Hősök terén. Az előadás lényege a visszaemlékezés lesz, nem a történelmi személyek, hanem a névtelen emberek lesznek a középpontba helyezve. A rockopera négy tételből fog állni, amelyek az eseményeket és annak okait vizsgálják.

A zenés történelmi játék szereplői között olyan neveket láthatott a közönség, mint Varga Miklós, Vadkerti Imre, Kalapács József, Rudán Joe, Palcsó Tamás, Makrai Pál, Fehér Nóra, Benkő Péter, Ruttkay Laura, Sipos Imre és Laklóth Aladár. A nem mindennapi produkcióban, amelynek koreográfusa a makói Forgatós Táncegyüttes vezetője, Doktor László volt, több száz táncos, hagyományőrző, lovas és artista működött közre.

Akiket az is érdekel, hogy hogyan is állt össze ez a szuperprodukció, azok délben az Így készült a Trianon rockopera című 52 perces werkfilmet is megtekinthetik, amelyben exkluzív színészinterjúk és színpad mögötti felvételek is lesznek. 

(Borító: hirado.hu)

Címkék: Hírek, opera, rock, Trianon
https://kulturvilag.blogstar.hu/./pages/kulturvilag/contents/blog/64888/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,opera,rock,Trianon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?